Αξίζει να πας στην Πάρο το φθινόπωρο; Όσα πρέπει να γνωρίζετε

408

Μήπως ανήκετε κι εσείς αυτή την κατηγορία ανθρώπων που λανθασμένα πιστεύουν ότι τα ελληνικά νησιά είναι μόνο για το καλοκαίρι; Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες, πάντως, αναθεωρούν, καθώς διαπιστώνουν ότι τα γνωστά νησιά είναι απλησίαστα λόγω των υψηλών τιμών και του μεγάλου πλήθους τουριστών όλους τους μήνες του καλοκαιριού.

Τα καλά νέα είναι ότι στα περισσότερα ελληνικά νησιά οι διακοπές το φθινόπωρο είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Αν, λοιπόν, αναρωτιέστε αν αξίζει να πάει κανείς στην Πάρο το φθινόπωρο, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να κάνετε μπάνιο στη θάλασσα, υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε ευχάριστες διακοπές!

Νοικιάζοντας αυτοκίνητο στην Πάρο, θα κάνετε ξεχωριστές εκδρομές και θα ανακαλύψετε την αθέατη πλευρά της που είναι μοναδική!

Παροικιά και Νάουσα

Πάρος χωρίς τις δύο πιο γνωστές πόλεις της δεν γίνεται! Τόσο η πρωτεύουσα του νησιού όσο και η γραφική Νάουσα στην άλλη πλευρά είναι ασυναγώνιστες το φθινόπωρο, καθώς μπορείτε να τριγυρίσετε στα σοκάκια, να ψωνίσετε στα όμορφα μαγαζάκια και να φάτε στα ταβερνάκια πλάι στο κύμα άνετα και χωρίς πολλή ζέστη. Τα περισσότερα μπαρ και εστιατόρια μένουν ανοιχτά μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές

  • Μοναστήρι Παναγιάς Εκατονταπυλιανής: Το μοναστήρι της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία στην Ελλάδα από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Χωρίς τα πλήθη τουριστών θα σας προσφέρει οπωσδήποτε μια κατανυκτική εμπειρία.
  • Φραγκοκάστελο: Το Φράγκικο κάστρο που βρίσκεται στην Παροικιά χτίστηκε το 1260 μ.Χ. από τους Ενετούς. Είναι μια ιδιαίτερα γραφική συνοικία που έχει ακόμα και τμήματα αρχαίων κατοικιών με ασύλληπτη θέα από την κορυφή του λόφου.
  • Ενετικό κάστρο στη Νάουσα: Το ενετικό κάστρο της Νάουσας βρίσκεται στη θάλασσα, λίγα μέτρα από το λιμάνι. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα μ.Χ. και χτίστηκε σε μια προσπάθεια του νησιού να προστατευθεί από τους Οθωμανούς και τους πειρατές.
  • Αρχαιολογικό μουσείο Παροικιάς: Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο με πλήθος ευρημάτων από την προϊστορική αλλά και την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, όπου θα κατανοήσετε καλύτερα την αξία του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στο νησί.

Τα όμορφα χωριά της Πάρου

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή, για να επισκεφθείτε τα πιο γνωστά χωριά στην ενδοχώρα της Πάρου, όπου μπορείτε να απολαύσετε και πεζοπορικές διαδρομές.

  • Λεύκες: Οι Λεύκες βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα του νησιού και είναι χτισμένες σε υψόμετρο 300 μέτρων σε έναν καταπράσινο λόφο με ελιές. Αυτό το όμορφο χωριό ήταν η πρωτεύουσα της Πάρου κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και είναι γεμάτο από παλιές εκκλησίες, ανεμόμυλους, περιστεριώνες και παραδοσιακά σπιτάκια που συνδυάζουν τη βενετσιάνικη με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική.
  • Μάρπησσα: Η Μάρπησσα βρίσκεται στο λόφο Κέφαλος, ακριβώς πάνω από το Πίσω Λιβάδι. Καθώς βρίσκεται κοντά στις παραλίες Λογαράς, Πούντα, Πίσω Λιβάδι, Χρυσή Ακτή και Δρυός, οι οποίες είναι από τις καλύτερες του νησιού, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη στο χωριό με κάποια παραλία, αν ο καιρός είναι ακόμα γλυκός.
  • Πρόδρομος: Νοτιοανατολικά της Παροικιάς βρίσκεται το γραφικό χωριουδάκι Πρόδρομος, χτισμένο με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Πλακόστρωτα σοκάκια και αψίδες στις αλέες συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή. Από τον Πρόδρομο μπορείτε να πεζοπορήσετε μέσα από τη φύση προς τις Λεύκες, μια διαδρομή που διαρκεί περίπου μία ώρα.

Με την ενοικίαση αυτοκινήτου στην Πάρο με τη Chaniotis Paros Rentals θα επωφεληθείτε από πολύ χαμηλές τιμές όλο το φθινόπωρο.