Έξυπνα tips για ευχάριστες διακοπές

103

Η ώρα των διακοπών πλησιάζει και οι ευχάριστες σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό σου. Είτε περάσεις τις μέρες αυτές με την οικογένειά σου είτε με μία παρέα φίλων το σημαντικό είναι να οργανωθείς όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχεις μία πραγματικά ευχάριστη εμπειρία. Μπες σε mood διακοπών, φτιάξε το πλάνο σου και είναι βέβαιο πως το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει, ειδικά όσο υπάρχουν επιλογές ξενοδοχείων όπως το https://www.adornosuites.gr. Μη χάνεις άλλο χρόνο! Εδώ θα βρεις χρήσιμα tips που θα σου εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα κάνοντας ακόμα πιο άνετες τις διακοπές σου. Ας δούμε κάποια από τα πιο δημοφιλή που θα βρεις στο διαδίκτυο.

Επέλεξε το σωστό προορισμό

Ο σχεδιασμός των διακοπών μας ξεκινάει από την κρίσιμη επιλογή του σωστού προορισμού. Στην Ελλάδα άλλωστε οι επιλογές είναι τόσες πολλές που θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να τις επεξεργαστείτε στο μυαλό σας. Βουνό ή θάλασσα δεν έχει και μεγάλη σημασία αν είστε έτοιμοι να ρουφήξετε κάθε στιγμή χαλάρωσης που προσφέρουν οι προσωπικές σας εξορμήσεις. Προσαρμόστε το πλάνο σας ανάλογα με τις οικονομικές σας δυνατότητες. Υπάρχουν low cost προορισμοί απίστευτης ομορφιάς που δεν θα μειώσουν στο ελάχιστο τη διασκέδασή σας. Συνυπολογίστε έξοδα μετακίνησης και φυσικά το κόστος διατροφής για να δείτε αν βρίσκεστε μέσα στα πλαίσια που επιτρέπει το budget σας. Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα είναι σαφώς πιο οικονομική λύση.

Επιλογή του χώρου διαμονής

Ο χώρος διαμονής αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον μεγάλο πονοκέφαλο για τους ταξιδιώτες. Η επιλογή του είναι άμεσα εξαρτημένη από το διαθέσιμο budget καθώς εξαντλεί και το σημαντικότερο κομμάτι αυτού. Αν έχετε αποφασίσει να περάσετε ευχάριστα και με όλες τις ανέσεις που μπορεί να σας προσφέρει μία ξενοδοχειακή μονάδα τότε δεν είστε από αυτούς που έχετε πολλά πράγματα να σκεφτείτε στις διακοπές σας. Για εσάς που αναζητείτε οικονομικές λύσεις όσον αφορά το κατάλυμα είναι δεδομένο πως με τη σωστή έρευνα αγοράς θα πετύχετε το κατάλληλο deal.

Οργανώστε έξυπνα τις αποσκευές σας

Ήρθε ο καιρός να φύγετε διακοπές και δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι ακριβώς θα πρέπει να πάρετε μαζί σας. Μην τρέχετε την τελευταία στιγμή γιατί είναι σίγουρο πως κάτι θα αφήσετε πίσω. Φτιάξτε μία λίστα με τα βασικά σας αξεσουάρ. Επιλέξτε ρούχα που μπορείτε να φορέσετε με περισσότερους από έναν συνδυασμούς. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να τα τυλίγουν ρολό αντί να τα διπλώνουν μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο που καταλαμβάνουν μέσα στις βαλίτσες σας. Ανάλογα με τον προορισμό σας μία back-pack ή μία τσάντα χειρός θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμη στις μετακινήσεις σας.

Τσεκάρετε έγκαιρα τα εισιτήριά σας

Έχετε αποφασίσει για το που και πότε θα κάνετε τις διακοπές σας. Μην αφήσετε τα εισιτήρια για την τελευταία στιγμή γιατί αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε δημοφιλείς προορισμούς μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεων. Αναζητήστε προσφορές που προσφέρουν κατά καιρούς οι εταιρίες και τα τουριστικά γραφεία. Σε εποχή off season είναι δεδομένο πως τα εισιτήρια μετακίνησης θα είναι φθηνότερα. Άλλωστε μη δημοφιλείς προορισμοί και χαμηλή εποχή δημιουργούν τον κατάλληλο συνδυασμό για low cost διακοπές.

Δραστηριότητες την περίοδο των διακοπών

Φροντίστε να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο που θα επισκεφτείτε. Βρείτε αξιοθέατα, μουσεία και γιατί όχι μέρη που αξίζει να τα περπατήσετε. Προσθέστε δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την περίοδο των διακοπών σας. Πραγματοποιήστε μονοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς γνωρίζοντας παράλληλα και άλλα μέρη που αξίζουν την προσοχή σας.