“ΚΑΤΕΡΙΝΙ RUN 2023”: Το μήνυμα της ΕΙΡΗΝΗΣ στο μετάλλιο της αθλητικής γιορτής  

92

Μηνύματα υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ στέλνουν φέτος οι αθλητές και αθλήτριες, άτομα όλων των ηλικιών που θα λάβουν μέρος, την Κυριακή 05 Μαρτίου, στο 12ο αγώνα δρόμου του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ»: «ΚΑΤΕRINI RUN».

Το θέμα του πρωτότυπου μεταλλίου της μεγάλης αθλητικής και πολιτιστικής γιορτής είναι το λευκό περιστέρι, που κρατά στο ράμφος του, το σύμβολο της Ειρήνης: ένα κλαδί ελιάς.  Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στο επίσημο αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι (t-shirt) της διοργάνωσης, καθώς και στο neck warmer (περιλαίμιο – φουλάρι δρομέα), που θα λάβουν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες,  οι οποίοι θα βρεθούν στην εκκίνηση του αγώνα  των 21.100 μέτρων.

Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα με την επίπεδη αγωνιστική διαδρομή, που αγγίζει…. τη θάλασσα, με φόντο τον Όλυμπο, τα Πιέρια και με πέρασμα από τα δημοφιλέστερα σημεία της Κατερίνης είναι η Πλατεία Ελευθερίας.

Ο αγώνας – θεσμός που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.), με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Η διοργάνωση  περιλαμβάνει τον Αγώνα Δρόμου 21.100 μέτρων, το Λαϊκό Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.005 μέτρων, καθώς και τον Αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται στις 01/03 και γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συλλόγου – www. zeusrunnersclub.gr.