Ο Κώστας Καραμανλής δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές

131

Με μια λιτή ανακοίνωση ο Κώστας Καραμανλής έκανε γνωστή την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τον πρώην Πρωθυπουργό είχε “κλειδώσει” εδώ και αρκετές ημέρες. Ο Κώστας Καραμανλής δεχόταν εισηγήσεις και πιέσεις από στενούς συνεργάτες του για να κατέβει ξανά υποψήφιος, όμως, ο ίδιος φαίνεται να είχε λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού ανέφερε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά”.