Ένας χρόνος χωρίς το Ντίνο

88

Ο πανδαμάτωρ χρόνος είναι αμείλικτος. Λες και ήταν χθες όταν απεδήμησε εις Κύριον ένα ιδιαίτερα αγαπημένο πρόσωπο στον κοινωνικό ιστό της Κατερίνης. Στις 3 Μαρτίου 2022 απρόσμενα ο Ντίνος Παπακωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή. Ένας αδόκητος θάνατος, που ασφαλώς προξένησε μεγάλη θλίψη στον πολυαγαπημένο του αδελφό, Χρήστο, στους λοιπούς συγγενείς και φίλους.

Μειλίχιος χαρακτήρας, ιδιαίτερα ευγενής και καλοπροαίρετος, ο Ντίνος απολάμβανε στο διάβα της ζωής του την εκτίμηση, σεβασμό, αναγνώριση και αγάπη των συμπολιτών μας.

Ο αείμνηστος υπήρξε δικηγόρος και νομικός σύμβουλος τραπεζών, αλλά και συγγραφέας, ποιητής,  αρθρογράφος, μάλιστα με ενεργή πολιτική δραστηριότητα κυρίως στα φοιτητικά του χρόνια.

Δοκίμια και άρθρα του κοσμούσαν τις εφημερίδες της πόλης μας, με έντονο το γλαφυρό συναίσθημα το οποίο το διακρίναμε στα συγγράμματά του με τίτλο Απολλώνια και Διονυσιακά Ανάλεκτα, καθώς και στις ποιητικές του συλλογές γιομάτες λυρισμό, την Ποιητική Κοσμοθεωρία και Των Ερώτων ο Πρώτος.

Αλήθεια πόσο προφητικό μήνυμα κρύβουν τα γραφόμενα του Ντίνου μέσα από τον ποιητικό του στίχο, Το Παράπονο από Των Ερώτων ο Πρώτος: «Μην κλαις έτσι που ακούς με να θρηνώ. Της μαύρης μου καρδιάς μην κλαις τον πόνο. Άσε με στο σκοτάδι να χαθώ.»

Ο Ντίνος χάθηκε. Όχι στο σκοτάδι, αλλά στην αιωνιότητα.

Το ετήσιο Μνημόσυνο του εκλιπόντα θα τελεστεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 στον Ιερό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.