Δήμος Κατερίνης: Υπογράφτηκε η σύμβαση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο εξασφάλισης κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Το έργο προϋπολογισμού 48.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο»

110

Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επιχειρησιακό σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων» (ΕΣΕΚΚ) ο Δήμος Κατερίνης, αποκτά ένα ακόμη εργαλείο καταγραφής για τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, καθώς και την απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.

Τη σύμβαση εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε σήμερα Τετάρτη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 48.000 ευρώ και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το «Πράσινο Ταμείο».

Πέρα από την καταγραφή του συνόλου των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κατερίνης, το έργο στοχεύει στην αξιολόγηση και ιεράρχηση αυτών των χώρων, καθώς και στην επίλυση εκκρεμοτήτων που σχετίζονται με αυτούς, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης.

Όπως σημείωσε «Στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων είναι η βελτίωση του αστικού χώρου, με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας.

Παράλληλα, θα συμβάλει στην ολοκλήρωση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, θα αποδώσει αναξιοποίητους δημόσιους χώρους στους δημότες, ενώ θα αξιοποιήσει υφιστάμενα εργαλεία του Δήμου όπως το G.I.S. μέσω του οποίου οι πληροφορίες του ΕΣΕΚΚ θα είναι διαθέσιμες στους δημότες.»

Ο προβλεπόμενος χρόνος περαίωσης ορίζεται στους 10 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.