Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ» στην εκδήλωση της Βουλευτού της Ν.Δ. Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου (φωτο)

136

Το «αδιαχώρητο» επικράτησε την Κυριακή το πρωί στην εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας του Πολιτικού Γραφείου της κυρίας Μάνη, όπου, αφού γέμισε ασφυκτικά ο εσωτερικός χώρος του Συνεδριακού Κέντρου, πλήθος κόσμου κατέκλυσε και τον εξωτερικό χώρο καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με το σύνθημα «Ελάτε να κάνουμε και αυτό το βήμα μαζί. Μαζί για τη Πιερία», η Βουλευτής είπε χαρακτηριστικά:   «Συμπολίτες μου. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία, για τη στήριξή  σας, που με τιμά και με συγκινεί βαθύτατα. Η αγάπη σας, η εμπιστοσύνη  σας, εσείς οι ίδιοι, είστε η κινητήρια δύναμή μου».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πλούσιο κοινοβουλευτικό της έργο και ειδικότερα σε κορυφαία νομοσχέδια, στα οποία ήταν εισηγήτρια, όπως το νομοσχέδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, το νομοσχέδιο για τις  δημόσιες συμβάσεις και σύσταση ενιαίας ανεξάρτητης αρχής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο ρυθμίστηκαν θέματα Οικογενειακού Δικαίου, κυρίως όμως εστίασε στο ιστορικό νομοσχέδιο που έδωσε δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και το οποίο έλαβε τη συντριπτική πλειοψηφία.

Επίσης, έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της για ζητήματα της Πιερίας, για τη διαρκή προσπάθεια της να δοθούν λύσεις σε προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ελεύθερων επαγγελματιών, αλλά και για τη στήριξή της σε αιτήματα που της έθεσαν τοπικοί φορείς.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία, το οποίο θα εστιάσει στους παρακάτω βασικούς άξονες:

Στην αύξηση των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ώστε να έχουμε αντιστροφή του brain drain, να επιστρέψουν τα ελληνόπουλα που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Και θα στηριχθούν φυσικά και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελέσει το όχημα για σωρεία νέων επενδύσεων, για τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Για την Πιερία, ήδη έχει εγκριθεί η ένταξη δυο επιχειρήσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ αναμένεται η ένταξη νέων έργων και επενδύσεων.

Η προοπτική των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, η τουρκική προκλητικότητα, οι παγίδες της απλής αναλογικής, καθιστούν τις επερχόμενες εθνικές εκλογές τις πλέον κρίσιμες της σύγχρονης ιστορίας μας. Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση σοβαρή, ισχυρή, αυτοδύναμη. Και αυτή είναι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για συνέχεια, συνέπεια, σταθερότητα.

Κλείνοντας, η Βουλευτής ζήτησε από τους πολίτες της Πιερίας να την εμπιστευτούν ξανά και στις ερχόμενες εκλογές. «Για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, να είμαι η φωνή σας και στο επόμενο  κοινοβούλιο. Μια φωνή, που δε θα πάψει ποτέ να διεκδικεί για την Πιερία. Να αγωνίζομαι για το καλό του τόπου μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για ένα αύριο καλύτερο, ένα αύριο πιο φωτεινό. Μαζί για την Πιερία!»