Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας σε ημερίδα για τον τουρισμό στο 31ο πολυσυνέδριο Μοney Show

113

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Πιερία: Βιωματικός Τουρισμός στο φως του Ολύμπου» που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 31ου Money Show «Μοχλός Ανάπτυξης και Εξέλιξης» στη Θεσσαλονίκη.

Εισηγητές ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με θέμα «Πιερία, βιωματικός προορισμός τεσσάρων εποχών με θέα τον Όλυμπο», ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουρισμού και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης με θέμα «Πιερία- Ακτές Ολύμπου: Τουριστικό προφίλ», ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος με θέμα «Η συμβολή του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση του νέου τουριστικού προφίλ της Πιερίας. Η περίπτωση του Φεστιβάλ Ολύμπου και ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Νις Σερβίας – Πρόεδρος του φορέα «Ολύμπια Εν Δίω» κ. Θανάσης Μπίντας με θέμα «Ολύμπια εν Δίω: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες των αρχαίων Μακεδόνων».

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Βουλεύτρια Πιερίας κα Μπέττυ Σκούφα, η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κα Σοφία Ζουρζούρα, o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, η πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  κα Ευαγγελία Ξυπτερά, οι Καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ.κ. Δημήτρης Φωλίνας, Δημήτρης Αηδόνης και  Χάρης Αχίλλας,  εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, τουριστικών γραφείων,  δημοσιογράφοι.

Οι ομιλητές, ο καθένας από τη δική του σκοπιά και προσέγγιση, αναφέρθηκαν στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής της Πιερίας  και στη βιώσιμη ανάπτυξη  ήπιων μορφών τουρισμού, που είναι και στόχος της νέας καινοτόμου προσπάθειας για την πρόοδο του τόπου.

Στην ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός κατέχει πολύ υψηλή θέση στην ατζέντα μας ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής που έχει χαράξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η Πιερία έχει τη δυναμική να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου. Αυτό αποδεικνύεται και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα από τουρίστες που προέρχονται από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι έρχονται στον τόπο μας για να αναρριχηθούν στο παγκοσμίου φήμης μυθικό βουνό των θεών, αλλά και να απολαύσουν τις διακοπές τους στις κοσμοπολίτικες παραλίες μας αξιοποιώντας τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες μας».

Η σημαντική αυτή ημερίδα, που έλαβε χώρα σε ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά και οικονομικά γεγονότα της Βόρειας Ελλάδας, απέδειξε περίτρανα ότι με τη στενή συνεργασία όλων των τοπικών φορέων η Πιερία μπορεί να προχωρήσει προς μια κατεύθυνση που θα διασφαλίζει τον αειφόρο και βιωματικό τουρισμό.