Κρεβάτια στο σαλόνι; Μερικές συμβουλές με σύγχρονες διακοσμητικές ιδέες

356

Έχετε μία ωραία ιδέα που θα σας ξεκουράσει. Σκέφτεσαι εδώ και πολύ καιρό, να επικεντρωθείτε στην διακόσμηση του σπιτιού και να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου, που περνάτε τις περισσότερες ώρες όταν είστε στο σπίτι. Η χαλάρωση μετά από μία κοπιαστική ημέρα, δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να διαπραγματευτείτε. Θα πρέπει ο χώρος που κατοικείτε να είναι προέκταση του εαυτού σας. Ένας χώρος που θα σας εμπνέει και θα μπορείτε να περνάτε στιγμές χαλάρωσης. Σίγουρα θα σκέφτεστε από ποια σημεία πρέπει να ξεκινήσετε και που θα καταλήξετε. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να εστιάσετε στο δικό σας στυλ και χαρακτήρα. Η διακόσμηση πρέπει να περιέχει στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Από την άλλη, τα χρήματα που επιθυμούμε να χαλάσουμε για αυτό το σκοπό, θα επηρεάσουν και τις επιλογές μας όπως και τις τελικές αποφάσεις που θα πάρουμε.

Η σχεδίαση ξεκινάει από τα βασικά κομμάτια, που θα δεσπόζουν στο καθιστικό μας και θα είναι ο καναπές και το χαλί που θα τοποθετήσουμε κάτω από την τραπεζαρία, ή δίπλα στο καθιστικό. Επίσης η τραπεζαρία με τις καρέκλες είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί χωροταξικά. Τα κομμάτια αυτά, αν και συγκοινωνούντα είναι ξεχωριστά. Μπορούμε να ακολουθήσουμε διάφορα στυλ στη σύνθεση του σαλονιού. Αν είμαστε πολύ τολμηροί μπορούμε να παντρέψουμε το μοντέρνο με το κλασσικό. Ένας  καναπές κρεβάτι μπορεί να είναι κάτι χρήσιμο και λειτουργικό σαν χώρος φιλοξενίας. Όταν σχεδιάζουμε ένα σαλόνι, σκεφτόμαστε επίσης τι χρειαζόμαστε πραγματικά, απομακρύνοντας τα περιττά έπιπλα. Τουλάχιστον θα χρειαστείτε αρκετά καθίσματα, πλαϊνά τραπεζάκια σαλονιού, μια τηλεόρασης, χώρο αποθήκευσης για μικροπράγματα, σερβίτσιά, επιτραπέζια παιχνίδια και βιβλία.

Αν πραγματικά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, με τη διάταξη του σαλονιού σας, χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να μετρήσετε του δωμάτιο. Έπειτα σε ένα χαρτί μιλιμετρέ μπορείτε να σχεδιάσετε μια κάτοψη, με διαφορετικούς τρόπους για τα έπιπλά σας, προκειμένου να χωρέσουν στο δωμάτιο. Το στυλ του σχεδιασμού που θα ακολουθήσετε θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία του ακινήτου σας, τον  αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα και το στυλ των υπόλοιπων δωματίων σας ή των υπαρχόντων επίπλων που  υπάρχουν και δεν θέλετε να ξεφορτωθείτε. Όλα μαζί θα πρέπει να ταιριάζουν με τον τρόπο διαβίωσης στο σπίτι. Αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά, προφανώς τα ακριβά έπιπλα μαζί με τα παιδιά, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Πιο πρακτικό θα ήταν να παραμείνετε σε μία πιο μοντέρνα και πρακτική σχεδίαση σαλονιού, που θα είναι πιο κοντά στο οικογενειακό σκηνικό και απαιτήσεις. Τα παλιά έπιπλα, μπορούν να ανακατασκευαστούν σύμφωνα με το στυλ της διακόσμησης και να τοποθετηθούν στο σαλόνι, μαζί με τα καινούργια έπιπλα.

Μπείτε στον πειρασμό να αναμίξετε τα διάφορα στυλ και μη φοβάστε να πειραματιστείτε. Δημιουργήστε μία αίσθηση χαλαρότητας, που θα περιλαμβάνει μια αληθινή έκφραση του γούστου σας, στον χώρο που συνηθίζετε να μένετε τα βράδια. Όταν καταλήξετε στην αισθητική, θα μπορέσετε πλέον να επιλέξετε μερικές ιδέες σε χρώματα για το σαλόνι σας. Αν έχετε μικρό σαλόνι και θέλετε να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο, θα χρειαστεί να επιλέξετε πιο ανοιχτά χρώματα. Εάν έχετε μεγαλύτερο σαλόνι, μπορείτε να γίνετε πιο τολμηροί με τα χρώματα. Δοκιμάστε να πειραματιστείτε με μια πιο σκούρα παλέτα διακόσμησης, προσθέστε εντυπωσιακού πίνακες ή ταπετσαρίες τοίχου και γίνετε δημιουργικοί με έντονα χρώματα.