Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: – Ανάδειξη του ζητήματος των ανενεργών γεωτρήσεων της Πιερίας  – Οριστική λύση στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  – Έκτακτη επιχορήγηση των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης

89

Η κυρία Μάνη ανέφερε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή της, στην Ολομέλεια της Βουλής: «Στο σημείο αυτό θέλω να σταθώ στο ζήτημα της άρδευσης των καλλιεργειών, ζήτημα ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα της χώρας, για την αγροτική μας παραγωγή.

Ένα θέμα, το οποίο έχω επισημάνει επανειλημμένα, καθώς αφορά και τον τόπο μου, την Πιερία, και ενδεικτικά θα αναφερθώ στην περιοχή του Δήμου Δίου Ολύμπου, όπου υπάρχουν ανενεργές γεωτρήσεις, οι οποίες παραμένουν για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτες.

Η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης τους, μπορεί να δώσει άμεση λύση στις αυξημένες ανάγκες άρδευσης για τις καλλιέργειες όλης της περιοχής. Να βοηθήσουμε έτσι τους αγρότες μας».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής υποστήριξε την τροπολογία που αφορά το προσωπικό για το «Βοήθεια στο Σπίτι», από την οποία ωφελούνται πρωτίστως οι πολίτες, οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι και φυσικά διασφαλίζονται οι θέσεις των εργαζομένων.

Επίσης, αναφέρθηκε στη λύση που δίνεται για την κυβερνησιμότητα στους δήμους, σε συμμόρφωση με την απόφαση του ΣΤΕ. Συγκεκριμένα μεταφέρονται οι αρμοδιότητες από τις οικονομικές επιτροπές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Τέλος, η κυρία Μάνη υποστήριξε την τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού ο οποίος θα ισχύει από την 1η Απριλίου αντί της 1ης Μαΐου 2023.

Η Βουλευτής έκλεισε την ομιλία της με ένα χαρακτηριστικό μήνυμα: «Η ενίσχυση της ελληνικής περιφέρειας, δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω από το βήμα αυτό, ως Βουλευτής της περιφέρειας, ως Βουλευτής της Πιερίας, αποτελεί εθνικό στόχο και απόλυτη προτεραιότητα, για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας.»

Παρακολουθήστε στον παρακάτω σύνδεσμο την ομιλία: Η Άννα Μάνη –  Παπαδημητρίου στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα