Δήμος Κατερίνης : Ζωγραφιές μαθητών στολίζουν το Δημοτικό Πάρκο

84

Την παιδική χαρά του Πάρκου της Κατερίνης, κοσμούν 14 πρωτότυπα έργα μαθητών δημοτικών σχολείων της πόλης, με θέμα τα… Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Μαθητές από 14 σχολεία της πόλης, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη ζωγραφική, μετατρέποντας παλέτες (για τη μεταφορά εμπορευμάτων) σε πίνακες ζωγραφικής. Τις παλέτες, καθώς και τα υλικά που απαιτούνταν, παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης στα σχολεία της Κατερίνης, απευθύνοντας πρόσκληση προς τους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους έργο ζωγραφικής.

Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, οι μαθητές ολοκλήρωσαν τα έργα τους, τα οποία ο δήμος Κατερίνης τοποθέτησε στο Δημοτικό Πάρκο, όπου μικροί και μεγάλοι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν.

«Η συμμετοχή όλων, αποτέλεσε από την αρχή βασικό στόχο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος μας. Από αυτήν τη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σχολεία μας, έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο στον στολισμό της πόλης. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους, δημιούργησαν εκπληκτικά έργα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα για την επαναχρησιμοποίηση των υλικών», δηλώσε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δημήτρης Βαϊνάς.

Τα έργα θα παραμείνουν στο σημείο καθόλη την εορταστική περίοδο και ήδη μαγνητίζουν τα βλέματα μικρών και μεγάλων.