Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Κατερίνης (μέλος ΟΓΕ), για το νομοσχέδιο για την υγεία

44

Η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης, με το ειδικό βάρος που της προσδίδει το γεγονός ότι είναι μέλος της μεγαλύτερης Οργάνωσης Γυναικών στην χώρα, της ΟΓΕ, καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, όλα τα σωματεία και τους συλλόγους του τόπου μας, ιδιαίτερα εκείνους που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας, να καταδικάσουν  το νομοσχέδιο – ταφόπλακα της δημόσιας υγείας.

Το δικαίωμα των γυναικών στη δημόσια και δωρεάν υγεία, όλα αυτά τα χρόνια έχει δεχτεί ισχυρό χτύπημα, καθώς χιλιάδες είναι εκείνες οι γυναίκες που λόγω πολύ σοβαρών ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία, αναγκάζονται κάθε χρόνο να δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά, τόσο για εξετάσεις όσο και σε επεμβάσεις, μιας και το κράτος δεν καλύπτει αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη καθώς στον πυρήνα του εν λόγω νομοσχεδίου βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που αποτελεί κατάκτηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος μετά από μεγάλους αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή κατοχυρώνει τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο και έργο.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την Υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και μας καταδικάζει σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.

Καταδικάζουμε τις άθλιες εργασιακές συνθήκες, την εντατικοποίηση, τους καθηλωμένους μισθούς των γιατρών, οι οποίοι παρά την δύσκολη κατάσταση, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των υγειονομικών, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των νοσοκομείων, για μέτρα κάλυψης όλων των κενών οργανικών μόνιμων θέσεων γιατρών, για γενναία αύξηση των αποδοχών τους, για μια ποιοτική και δια βίου εκπαίδευση τους, για εξοπλισμό των νοσοκομείων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Δεν ανεχόμαστε σήμερα με τόσους γιατρούς και υγειονομικούς, επιστημονικά καταρτισμένους, να υπάρχει υποστελέχωση, να ξεπερνιούνται καθημερινά οι φυσικές αντοχές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να υπονομεύεται το ιατρικό έργο και να επιβαρύνεται η υγεία μας λόγω των τεράστιων ελλείψεων.

  • Να αποσυρθεί τώρα αυτό το νομοσχέδιο τερατούργημα.
  • Να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γενναίες αυξήσεις στο μισθό τους.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.
  • Να μην κλείσει , να μην συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο , κανένα κέντρο υγείας.
  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.
  • Να αναβαθμιστεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό και υποδομές, να διαθέτει σύγχρονη μονάδα ΜΕΘ παίδων.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

 

Καλούμε όλες και όλους, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν φορείς της Πιερίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την υγεία, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 18:30, στο Συντριβάνι-Πλατάνι.