Οι καλοσυνάτοι του Νοσοκομείου Κατερίνης

372

Τούτες τις ημέρες με αφορμή τη νοσηλεία του πατρός μου στην Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, βρέθηκα εκ των πραγμάτων στους χώρους της συγκεκριμένης Κλινικής όπου και διαπίστωσα την αρτιότητα της λειτουργίας της, αλλά πάνω από όλα την ανθρωπιά, την επιστημονική, την ιατρική και τη  νοσηλευτική προσφορά του συνόλου των στελεχών της Ορθοπεδικής Κλινικής.

Εκείνο που επίσης μου προξένησε θετική και επαινετή εικόνα είναι η προσφορά κάθε είδους φροντίδας από τους Ιατρούς και Νοσηλευτές σε έναν συμπολίτης μας, τον Κωνσταντίνο Τοκατλίδη τον γνωστό με το προσωνύμιο Λούθηρος, τον ήρεμο και καλοπροαίρετο Κατερινιώτη που δυστυχώς απεβίωσε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022.

Στην κρίση υγείας που ενέσκηψε στον μεταστάντα, προσέτρεξαν και με ξεχωριστό ζήλο προσπάθησαν εις μάτην όμως, να τον κρατήσουν στη ζωή, γεγονός που διαπίστωσα ιδίοις όμμασι.

Ήταν οι, Δέσποινα Κουγιουμτζόγλου- Παθολογικής, Χρήστος Καλλίτσης-Επιμελητής Ορθοπεδικής, Πλούταρχος Τρικαλόπουλος Ειδ. Ορθοπεδικός, Γεωργία Στεφανίδου-Τ.Ε. Νοσηλευτικής, Μαρία Παππά-Νοσηλεύτρια Δ.Ε.

Το δυναμικό της Ορθοπεδικής καθημερινά και συνεχώς πρόσφερε τις υπηρεσίες του, έτσι που στην σκέψη μου διερωτώμαι για την κακοπροαίρετη κριτική που επισυνάπτουν πολλοί στη δημόσια υγεία. Αυτό κατέρρευσε μέσα μου ότι δήθεν η ιδιωτική υγεία είναι καλύτερη.

Η Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης τους απαντά με την λειτουργική απόδειξη, ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο πατέρας μου, ο αείμνηστος πλέον Λούθηρος, οι λοιποί νοσηλευόμενοι, είναι όλοι τους οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Χωρίς καμμιά διάκριση αντιμετωπίσθηκαν ισότιμα, απολαμβάνοντας τις αναγκαίες ιατρικές φροντίδες και προσφορές.

Πέρα από ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ, τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για το έργο που άοκνα επιτελούν.

Άξιοι επαίνων ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Νοσοκομείου Κατερίνης, ιατρός Γεώργιος Μπινιάρης καθώς και όλοι οι συνεργάτες του.

Με τιμή

Θεόδωρος Τσιανόπουλος

Κατερίνη