Ζωντανό στοίχημα: Συμβουλές & Στρατηγικές

156
Device screen with mobile app for betting and score. Device with match results on screen, excited fans on background during match. Gambling, betting, sport, finance, modern technologies concept.
Το αθλητικό στοίχημα είναι ένας πολύπλοκος τομέας που απαιτεί δεξιότητα και πειθαρχία για να πετύχει. Το να είσαι ικανός δεν σημαίνει μόνο ότι γνωρίζεις το άθλημα στο οποίο στοιχηματίζεις, αλλά και ότι έχεις ένα καλά αναπτυγμένο σχέδιο παιχνιδιού, το οποίο έχει βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες στοιχημάτων: τα ante-post (μακροπρόθεσμα), τα pre-match (τοποθετούνται πριν από την έναρξη του αθλητικού γεγονότος) και τα live (σε τρέχοντα γεγονότα). Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα live στοιχήματα, τα οποία έχουν κάτι το ιδιαίτερο στο ότι δημιουργούν τη μεγαλύτερη αδρεναλίνη.

Μέσα σε μόλις 90 λεπτά μπορούν να τοποθετηθούν δεκάδες δελτία, σε:

  • Τα γκολ που σημειώθηκαν,
  • κόρνερ,
  • κίτρινες/κόκκινες κάρτες,
  • φάουλ,
  • αυτογκόλ και ούτω καθεξής.

Από τη μία πλευρά, αυτός ο τύπος στοιχήματος συνιστάται εάν έχετε μικρότερο bankroll και θέλετε να το αυξήσετε γρήγορα. Ο προϋπολογισμός μπορεί να τρέξει σε γρήγορη προώθηση. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε ακόμη και να το πολλαπλασιάσετε σε έναν αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, αν δεν είστε πειθαρχημένοι, τα δελτία που τοποθετούνται σε τρέχοντα γεγονότα μπορεί να σας αφήσουν πολύ γρήγορα εκτός τσέπης. Αυτά είναι ιδιαίτερα συναισθήματα που σας εμποδίζουν να σκέφτεστε καθαρά. Υπάρχει επίσης η πίεση του χρόνου. Αν θέλετε να στοιχηματίσετε σε ένα γκολ που σημειώνεται και περιμένετε ένα δευτερόλεπτο παραπάνω, οι αποδόσεις μπορεί να κολλήσουν. Έτσι, κάτω από την πίεση των συναισθημάτων, ο κίνδυνος να παίξεις το παιχνίδι της αναπλήρωσης είναι μεγαλύτερος απ’ ό,τι με τα στοιχήματα πριν από τον αγώνα. Η συμβουλή μας είναι να αντιμετωπίζετε τα live στοιχήματα με προσοχή, ειδικά αν ξέρετε ότι παρασύρεστε και δεν μπορείτε να τηρήσετε τη διαχείριση των χρημάτων σας.

Πώς να στοιχηματίσετε αποτελεσματικά σε ζωντανά στοιχήματα

Μια σημαντική συμβουλή είναι να αναλύετε διεξοδικά όλες τις επιλογές πριν ανοίξετε λογαριασμό σε έναν διαδικτυακό bookmaker. Τα τμήματα live διαφέρουν από τον ένα φορέα εκμετάλλευσης στον άλλο. Έτσι, ένας καλός χειριστής πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

  1.   Το πρώτο κριτήριο είναι η πλατφόρμα ζωντανής ροής βίντεο, διότι δεν έχει νόημα να στοιχηματίσετε ζωντανά αν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα. Οι κορυφαίες διαδικτυακές εφαρμογές μεταδίδουν δεκάδες χιλιάδες γεγονότα ετησίως, με την εικόνα να είναι πολύ καλής ποιότητας.
  2. Το δεύτερο κριτήριο είναι το πόσο γρήγορα καταχωρείται ένα δελτίο αφού πατήσετε το κουμπί “τοποθέτηση στοιχήματος”. Όπως είπα, κάθε δευτερόλεπτο μετράει. Είναι άλλο πράγμα να λαμβάνετε το στοίχημα σε 5 δευτερόλεπτα στην εφαρμογή 20Bet App και άλλο να περιμένετε 10-15 δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να συμβούν πολλά σε έναν αγώνα, ειδικά στο τένις, το χάντμπολ ή το μπάσκετ. Στο ίδιο πνεύμα, πρέπει να δώσετε προσοχή στο πόσο καιρό οι αποδόσεις παραμένουν κλειδωμένες μετά από ένα μεγάλο γεγονός (γκολ, κόκκινη κάρτα) ή χωρίς λόγο. Ορισμένα πρακτορεία κλειδώνουν τις αποδόσεις κάθε φορά που πραγματοποιείται μια επικίνδυνη επίθεση, κάτι που είναι πολύ δυσάρεστο για έναν παίκτη.

Μια ακόμη συμβουλή: μην βασίζεστε στα στατιστικά στοιχεία αν δεν μπορείτε να δείτε τον αγώνα. Συχνά μπορεί να είναι παραπλανητικά. Για παράδειγμα, η γηπεδούχος ομάδα κυριαρχεί αποστειρωμένα και έχει πολλά κόρνερ και ο αντίπαλος αντεπιτίθεται πολύ επικίνδυνα. Αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, βλέπετε μόνο τον μεγάλο αριθμό κόρνερ και νομίζετε ότι είναι θέμα χρόνου να σκοράρουν οι γηπεδούχοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί στον πίνακα των αποτελεσμάτων μια από τις αντεπιθέσεις.

Πλεονεκτήματα του live στοιχήματος

Αναφέραμε ήδη το πρώτο πλεονέκτημα: τη δυνατότητα να φθάσετε γρηγορότερα στο στόχο του κέρδους σας. Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός στοιχημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει δίκοπο μαχαίρι σε περίπτωση χαμένης σειράς.

Ένα σαφές πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα να στοιχηματίσετε με πλήρη γνώση των γεγονότων: δεν βασίζετε την πρόβλεψή σας στις “πιθανές ομάδες”, αλλά στις ομάδες που έχουν στείλει οι δύο προπονητές. Μπορεί να εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι ο ένας από τους προπονητές ξεκουράζει αρκετούς βασικούς παίκτες, αν και δεν είχε επισημάνει αυτή την πρόθεση στις δηλώσεις του πριν από τον αγώνα.

Βλέπετε επίσης πώς ακριβώς εξελίσσεται το παιχνίδι. Για παράδειγμα, συναντάτε δύο ομάδες που έχουν πετύχει πολλά γκολ σε προηγούμενα παιχνίδια. Περιμένεις να είναι ένα φεστιβάλ των γκολ στον πίνακα των αποτελεσμάτων, αλλά στην πραγματικότητα βλέπεις ένα παιχνίδι τακτικής, επειδή η κάθε πλευρά φοβάται την άλλη.

Τα περισσότερα στοιχήματα αξίας εμφανίζονται στο “live”, λόγω των κυμαινόμενων αποδόσεων. Για παράδειγμα, η Μπάγερν Μονάχου παίζει με την Ουνιόν Βερολίνου. Η Μπάγερν κυριαρχεί με κύρος, αλλά η Ουνιόν ξεφεύγει στην αντεπίθεση στο 15ο λεπτό και σκοράρει. Έτσι όπως εξελίσσεται το παιχνίδι, είναι προφανές ότι οι Βαυαροί θα ανατρέψουν το σκορ και η απόδοση θα είναι καλή σε σχέση με την αρχική τιμή της επιλογής “νίκη της Μπάγερν Μονάχου”.

Στοιχήματα αξίας εμφανίζονται επίσης στην αγορά “σύνολο τερμάτων”. Καθώς πλησιάζει το τέλος του ημιχρόνου, οι αποδόσεις για ένα ακόμη γκολ ανεβαίνουν στα ύψη. Εάν πρόκειται για ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες, αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα η πιθανότητα να σημειωθεί γκολ είναι μεγαλύτερη από ό,τι δείχνουν οι αποδόσεις.

Μειονεκτήματα του live στοιχήματος

Το live στοίχημα δεν είναι για τους λιπόψυχους. Αν ποντάρετε πολλά χρήματα σε ένα γκολ που θα σημειωθεί και στην τελευταία φάση ένας επιθετικός ξεφύγει μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, η καρδιά σας “πάει περίπατο”. Ορισμένοι παίκτες δεν παρακολουθούν ζωντανούς αγώνες για να αποφύγουν το περιττό άγχος.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι το ζωντανό στοίχημα τρώει πολύ από το χρόνο σας. Φορείς όπως η 20bet έχουν τόσο πλούσιες προσφορές που έχετε πάντα κάτι για να στοιχηματίσετε, μέρα ή νύχτα. Είναι καλό να ορίσετε τον αριθμό των ωρών που μπορείτε να περάσετε στην ιστοσελίδα.

Για να είναι πιο εύκολο να ζυγίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα συνοψίσαμε παρακάτω.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Μπορεί να φτάσει γρηγορότερα στο στόχο κέρδους
  • Στοιχηματίζετε με πλήρη γνώση των γεγονότων
  • Τα περισσότερα στοιχήματα αξίας εμφανίζονται
  • Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Περιλαμβάνει άγχος και έντονα συναισθήματα
  • Το ζωντανό στοίχημα απαιτεί περισσότερο χρόνο

Συνολικά, τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Μην ξεχνάτε ότι το αθλητικό στοίχημα πρέπει να είναι πρωτίστως μια δραστηριότητα ψυχαγωγίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε πιο χαλαροί και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε.