4 Εύκολοι Τρόποι για να Κάνετε τα Πρώτα Βήματα ως Vegan

159

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις μέρες μας φαίνεται να επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους διατροφής όπως είναι η χορτοφαγία και ο βιγκανισμός. Σίγουρα, μια τέτοια απόφαση είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του κάθε ανθρώπου, καθώς δεν πρόκειται απλώς για διατροφικές επιλογές αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής.

Η χορτοφαγία, διαφέρει αρκετά από το βιγκανισμό, καθώς στη πρώτη περίπτωση το άτομο μπορεί να καταναλώσει τα παράγωγα του ζώου, όπως είναι το γάλα, τα αυγά και το τυρί, ενώ στο βιγκανισμό όχι.

Αν έχετε πάρει την απόφαση να γίνεται vegans, σίγουρα θα ξέρετε τις αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στη καθημερινή σας διατροφή. Σίγουρα, τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει μια καθαρά χορτοφαγική διατροφή είναι σημαντικά και αρκούν για να επιλέξει κανείς να ξεκινήσει αυτόν τον τρόπο ζωής.

Παρακάτω θα ανακαλύψουμε μαζί το πιο εύκολο δρόμο για να κάνετε τα πρώτα βήματά σας, ως vegan.

  1. Επισκεφθείτε έναν διατροφολόγο

Το πρώτο και το πιο βασικό βήμα που θα πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε τη χορτοφαγική διατροφή, είναι να επισκεφτείτε έναν διατροφολόγο, ο οποίος θα μπορέσει να σας δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές ανάλογα με το σώμα και τις ανάγκες της καθημερινότητάς σας. Ένας ειδικός ξέρει καλά ποιες τροφές είναι σημαντικές για τον άνθρωπο, αλλά και πως μπορούν να αντικατασταθούν σε μια τέτοια περίπτωση. Άλλωστε, μόνο ο διατροφολόγος μπορεί να σας προτείνει μία vegan διατροφή χωρίς ελλείψεις, τόσο στις βιταμίνες που έχουν τα τρόφιμα όσο και για την απόλαυση των γευμάτων σας. Τα καλά νέα, είναι πως πλέον όλα τα σούπερ μάρκετ παρέχουν δεκάδες τρόφιμα ειδικά για vegan, που μπορούν να εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

  1. Επισκεφτείτε τον γιατρό σας

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν παθολόγο για τις γενικές εξετάσεις σας, ώστε να εξετάσει αν το σώμα σας και οι βιταμίνες που έχετε, είναι στα κατάλληλα επίπεδα για μια τέτοια αλλαγή. Πολλές φορές, η έλλειψη βιταμινών μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα αν ο οργανισμός δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Φυσικά, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε vegan συμπληρώματα στο Flexstores, για να μπορείτε να νιώθετε πάντα μες την ενέργεια. Να θυμάστε, πως ο σωστός συνδυασμός από φρούτα και λαχανικά, αλλά και η κατανάλωση ζυμαρικών και τα οσπρίων, μπορεί να σας προσφέρει τα ίδια θρεπτικά συστατικά με το κρέας.

  1. Εκπληκτικές συνταγές

Τέλος, είναι απίστευτο το πόσες εκπληκτικές vegan συνταγές μπορείτε να δημιουργήσετε στο σπίτι σας. Μιας και ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής, είναι τόσο διαδεδομένος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχει τεράστια ποικιλία σε συνταγές και τρόφιμα που μπορείτε να δημιουργήσετε σπίτι σας. Με όλες τις επιλογές στα προϊόντα, δεν θα στερηθείτε κανένα γλυκό ούτε αλμυρό φαγητό. Με μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα ανακαλύψετε τις υπέροχες συνταγές για κεικ και μπέργκερς που θα σας συναρπάσουν. Τα καλά νέα είναι, πως σχεδόν όλα τα εστιατόρια έχουν πολλές χορτοφαγικές επιλογές που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα άλλα πιάτα.