Καρολίνα Ροβύθη: Η εικαστικός που ζωγράφισε την ελληνική σημαία στην κορυφή του Ολύμπου

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, επέλεξε η διακεκριμένη εικαστικός Καρολίνα Ροβύθη για να υψώσει μια τεράστια ελληνική σημαία

335

Η Καρολίνα Ροβύθη η conceptual artist που “αναπνέει” Ελλάδα, ανεβαίνει στην υψηλότερη κορυφή της χώρας μας και δημιουργεί με πρωτόγνωρο τρόπο μια ελληνική σημαία, καταγράφοντας το ταξίδι, τη δύναμη, την έμπνευση και την ενέργεια της Ελλάδας με μια συγκλονιστική ολιγόλεπτη ταινία σε σκηνοθεσία του Άρη Κατσιγιάννη που βγαίνει στο φως με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Από την πιο πιο ψηλή κορυφή του Ολύμπου στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλο τον κόσμο: η δύναμη είναι μέσα μας και αυτή μας τη δίνει η Ελλάδα.

Καρολίνα Ροβύθη

Το ταξίδι έγινε σε ένα διαχρονικό σύμβολο για την Ελλάδα, τον Όλυμπο, ένα βουνό – μύθο από τα πλέον αναγνωρίσιμα διεθνώς! Εκεί όπου συναντώνται η ιστορία με τη μυθολογία, το αιώνιο με το τώρα, το ανθρώπινο με το θεϊκό, η γη με τον ουρανό, η κατάκτηση της κορυφής με το μήνυμα της ενδυνάμωσης.

Η εμπειρία και η ξεχωριστή ενέργεια της ανάβασης στον Όλυμπο βιντεοσκοπήθηκαν με μοναδικό τρόπο από τον σκηνοθέτη Άρη Κατσιγιάννη και την Womb films

Καρολίνα Ροβύθη

Αποτυπώθηκε η απόκοσμη ενέργεια όπως και η δημιουργία από την Καρολίνα Ροβύθη του έργου με τη σημαία στον Μύτικα ενώ παράλληλα, παρακολουθούμε το ταξίδι που είναι γεμάτο από δύσβατα μονοπάτια, άγρια άλογα, παραδόσεις και Ελλάδα.

Η conceptual artist Καρολίνα Ροβύθη, το βιβλίο της “All You Need is Greece” και η ταινία τελούν υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) σε μια ενέργεια που συντελεί στην προβολή της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο όπως και στην υποψηφιότητα του Ολύμπου ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το βιβλίο “All You Need is Greece” κυκλοφορεί απ´ τις εκδόσεις keybooks

Ροβυθη, Γκερεκου
Καρολίνα Ροβύθη

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα διαδυκτιακά την 28η Οκτωβρίου στο κανάλι youtube και στα social media της Καρολίνας Ροβύθη.

Εταιρία Παραγωγής: WOMB Films
Σκηνοθέσια:@aris_katsigiannis
Διεύθυνση Παραγωγής: @sanelfath
Διεύθυνση Φωτογραφίας: @aris_zita
FVP Drone Operator: @tsironisv
Μοντάζ: @til_katsigiannis
Σχεδιασμός ήχου: @christopher_nas
Μουσική: Kyle Preston (A historic reckoning)
Color grading: @andrew.color