Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ομιλήτρια σε κοινό πάνελ με τη Μαίη Ζαννή, Πρόεδρο της Women Act και την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

142

Σε μία σημαντική εκδήλωση για τη θέση και τις προκλήσεις της γυναίκας στη δημόσια σφαίρα, συμμετείχε ως ομιλήτρια η κυρία Μάνη, προσκεκλημένη της Διευθύντριας του Γενικού Λυκείου Πάρου, κυρίας Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου.

Στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του Λυκείου της Πάρου, υπό την αιγίδα της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Women Act, συμμετείχαν έξι σημαντικές γυναίκες, που κατέθεσαν την πολύτιμη προσωπική τους εμπειρία. Ξεχωριστές παρουσίες η Μαίη Ζαννή, Πρόεδρος της Women Act και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, όπως άλλωστε και οι μαθήτριες του Λυκείου της Πάρου που αγκάλιασαν με θέρμη την εκδήλωση.

Η Βουλευτής κατά την ομιλία της  επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Στόχος όλων μας, ως μονάδων, συλλογικοτήτων και πρωτίστως ως οργανωμένης Πολιτείας, είναι η σύγχρονη γυναίκα, η σύγχρονη Ελληνίδα, να απολαμβάνει μια ποιοτική και ολοκληρωμένη ζωή, αποδεσμευμένη από τα στερεότυπα και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Θέλουμε μια κοινωνία που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να συμμετέχουν με ίσους όρους στην κοινωνική, οικονομική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Που διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβασή τους στην επιστήμη και την καινοτομία, τη συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και σε θέσεις ευθύνης.

Θέλουμε μια κοινωνία που να ενθαρρύνει τις γυναίκες να διεκδικήσουν περισσότερα για τον εαυτό τους. Γιατί πραγματικά οι γυναίκες το αξίζουμε».