6 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Ελληνικά νησιά

293

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι διακοπές σε νησιά είναι το καλύτερο είδος διακοπών, αλλά τι μπορείτε να κάνετε σε αυτά; Ακολουθούν έξι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σε διακοπές σε νησί.

 

Καταδύσεις

Αν είστε λάτρης των καταδύσεων, τότε δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από ένα νησί. Υπάρχουν εκατοντάδες πανέμορφα σημεία κατάδυσης που περιμένουν να εξερευνηθούν από εσάς, οπότε γιατί να μην πάρετε μερικές μέρες άδεια και να δείτε τι θαλάσσια ζωή κρύβεται κάτω από την επιφάνεια; Θα εκπλαγείτε από αυτά που θα βρείτε.

Πηγαίνετε για πεζοπορία ή περπάτημα

Τα νησιά τείνουν να είναι πολύ ορεινά και δύσβατα, οπότε αν θέλετε λίγη άσκηση, τότε τώρα είναι η ευκαιρία σας! Η πεζοπορία είναι μια από τις αγαπημένες μου ασχολίες και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βγαίνεις στη φύση και να εξερευνάς κάτι καινούργιο.

Εξερευνήστε την ιστορία του νησιού

Τα νησιά αποτελούσαν πάντα δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες λόγω του μοναδικού πολιτισμού και της κληρονομιάς τους. Σε ορισμένα νησιά θα βρείτε αρχαία ερείπια ή ιστορικά μνημεία που χρονολογούνται αιώνες πριν. Σε άλλα θα υπάρχουν μουσεία αφιερωμένα στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας ή των παραδόσεων. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με την εξερεύνηση του παρελθόντος είναι ότι σας δίνει μια καλύτερη κατανόηση του πού βρίσκεστε σήμερα – γεγονός που καθιστά ευκολότερο να διασκεδάσετε!

Ηλιοθεραπεία

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την επίσκεψη σε μικρά νησιά είναι ότι υπάρχει άφθονη ηλιοφάνεια όλο το χρόνο. Αυτό τα καθιστά ιδανικά για ηλιοθεραπεία τις ζεστές ημέρες, όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές ώστε οι τουρίστες να μπορούν να διασκεδάσουν σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να κρυώνουν ή να αισθάνονται άβολα με οποιονδήποτε τρόπο. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην παραλία ή να βρουν κάπου αλλού στο νησί όπου μπορούν να ξαπλώσουν με άνεση για ώρες, αν το επιθυμούν!

Περιήγηση σε άλλα νησιά

Πολλά νησιά προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές σε κοντινά νησιά, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικές αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερα από ένα νησί κάθε φορά. Αν μένετε σε ένα θέρετρο που προσφέρει εκδρομές με σκάφος, τότε αυτός θα μπορούσε να είναι ένας άλλος τρόπος για να βγείτε στο νερό, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε όλες τις ανέσεις του δωματίου του ξενοδοχείου σας όποτε τις θέλετε.

Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε ένα μικρό μηχανοκίνητο σκάφος ή ακόμη και ένα ιστιοπλοϊκό, το οποίο θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε πιο μακριά – και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, πχ ενοικίαση σκάφους στη Σαντορίνη μπορείτε να λάβετε προσφορά και να δείτε τα διαθέσιμα σκάφη.

Κολυμπήστε με τα δελφίνια

Τα δελφίνια είναι εκπληκτικά πλάσματα και είναι πολύ πιο έξυπνα από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν θέλετε να κολυμπήσετε με δελφίνια, τότε αναζητήστε εταιρείες που το προσφέρουν αυτό ως δραστηριότητα στις εκδρομές τους στα νησιά. Θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον γι’ αυτό, αλλά αξίζει τον κόπο αν αγαπάτε τα δελφίνια!