Οικογενειακά ημερολόγια – Φιλικά εργαλεία για να προγραμματίσετε την καθημερινότητα σας

229

Εάν έχετε μεγάλα σχέδια και στόχους, αυτή θα είναι η καλύτερη χρονιά για εσάς και πρέπει να παραμείνετε οργανωμένοι. Έχετε σκεφτεί ποιο ημερολόγιο θα λειτουργήσει για εσάς; Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές και μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα τις ανάγκες σας.

Πριν αξιολογήσετε τις επιλογές σας, λάβετε υπόψη τρεις σκέψεις.

Πρώτον, πώς θυμάστε καλύτερα τα ραντεβού;
Η ανάγκη να τα γράψετε με ένα στυλό μπορεί αυτόματα να αποκλείσει ημερολόγια που απαιτούν πληκτρολόγηση.

Δεύτερον, να έχετε κατά νου ποιος μπορεί να δει το ημερολόγιό σας. Μπορεί να μην θέλετε το αφεντικό σας να μάθει για ορισμένα ραντεβού με γιατρούς ή για την επερχόμενη συνέντευξη με μια ανταγωνιστική εταιρεία. Είναι καλύτερο να διατηρείτε τον επαγγελματικό και τον προσωπικό σας προγραμματισμό σε ένα κοινό σημειωματάριον, για να διατηρείτε την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η ύπαρξη ξεχωριστών ημερολογίων για το καθένα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό προγραμματισμό ή χειρότερα, απώλεια μιας σημαντικής προθεσμίας. Φέτος, αποδεχτείτε την πρόκληση να αλλάξετε το σύστημα του ημερολογίου σας, εάν δεν λειτουργεί για εσάς. Γιατί να σπαταλάτε χρόνο καταγράφοντας συμβάντα σε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε; Ένα ημερολόγιο προορίζεται να λειτουργεί για να θυμάστε.

Όλα τα ημερολόγια διατίθενται σε ωριαία, ημερήσια και εβδομαδιαία. Αποφασίστε ποιο προτιμάτε πριν συγκρίνετε τα ημερολόγια για να κάνετε την επιλογή σας πιο απλή.

Το παραδοσιακό ημερολόγιο σε χαρτί είναι αρκετά χρήσιμο στον σημερινό κόσμο υψηλής τεχνολογίας. Η ύπαρξη ενός ημερολογίου γραφείου, ενός ημερολογίου τοίχου ή ενός ημερολογίου τσέπης σας βοηθά να κρατάτε τα γεγονότα στο μυαλό σας. Αν το βλέπετε κάθε μέρα, οι πιθανότητες να θυμάστε τις υποχρεώσεις σας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Τα ημερολόγια διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και στυλ και με διακοσμητικές επιλογές εάν το επιθυμείτε. Ένα ημερολόγιο τοίχου αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να διατηρήσετε την καθημερινότητα σας σε τάξη, εάν έχετε μεταβαλλόμενο πρόγραμμα. Εάν αποφασίσετε ότι αυτός είναι ο τύπος ημερολογίου που σας ταιριάζει  και το χρησιμοποιείτε σε ένα σπίτι με μικρά παιδιά, είναι επιτακτική ανάγκη να το κρατήσετε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση.

Μπορείτε να προμηθευτείτε από αυτή την χρονιά το νέο ημερολόγιο 2023, προκειμένου να ξεκινήσετε από νωρίς να σημειώνετε σημαντικά γεγονότα της νέας χρονιάς και να προγραμματίσετε στόχους που αφορούν την νέα χρονιά.

Θυμηθείτε να επιλέξετε ένα ημερολόγιο που σας βοηθά αντί να προσθέτει ένα ακόμα “to-do” στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα σας. Δεν χρειάζεται να είναι υψηλής τεχνολογίας ούτε φανταχτερό για να είναι αποτελεσματικό. Τον επόμενο μήνα αποφασίστε εάν πρέπει να αλλάξετε κάποια πτυχή του συστήματος προγραμματισμού σας ή εάν χρειάζεστε ένα εντελώς νέο σύστημα προγραμματισμού.