Καλοκαιρινός οδηγός για απίθανους συνδυασμούς

239

Το καλοκαίρι είναι μια ευκαιρία να φορέσετε όλα τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά ρούχα και να δείχνετε υπέροχοι. Αλλά για να συμβεί αυτό, πρέπει να έχετε τα κατάλληλα παπούτσια. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι σανδάλια είτε για μπαλαρίνες, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα παπούτσια σας ταιριάζουν με το υπόλοιπο ντύσιμό σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τι παπούτσια να φορέσετε με το ντύσιμό σας είναι να σκεφτείτε πόσο επίσημο ή ανεπίσημο θα είναι το γεγονός και στη συνέχεια να επιλέξετε ένα κατάλληλο ζευγάρι από τη ντουλάπα σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

Αν θέλετε κάτι πιο καθημερινό -όπως σαγιονάρες- επιλέξτε αυτά με χοντρά λουράκια και σόλες από καουτσούκ που δεν θα σημαδέψουν τα πόδια σας όταν κουβαλάτε ψώνια ή κρατάτε το χέρι με φίλους στην παραλία (ή ακόμα και όταν περπατάτε μέσα σε λακκούβες!).

Οι μπαλαρίνες είναι κλασικές και ευέλικτες – ταιριάζουν με τα πάντα, από τζιν μέχρι φούστες! Επιλέξτε ένα nude ζευγάρι με μια πινελιά λάμψης στα δάχτυλα των ποδιών για να ντύσετε ένα κατά τα άλλα απλό ντύσιμο. Ή δοκιμάστε ένα εμπριμέ ζευγάρι αν θέλετε λίγη λάμψη χωρίς να το παρακάνετε.

Για βραδινό ντύσιμο, επιλέξτε τακούνια που συμπληρώνουν το φόρεμα ή τη φούστα σας αντί να ανταγωνίζονται μαζί τους για την προσοχή! Μείνετε μακριά από τα animal prints – κατά τη γνώμη μου φαίνονται πάντα κακόγουστα – και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν και τα αξεσουάρ σας (π.χ. τα χρυσά κοσμήματα ταιριάζουν καλύτερα με ένα χρυσό παπούτσι).

Αν πρόκειται για επίσημη περίσταση (γάμος, γκαλά), τότε θα θέλετε να επιλέξετε ένα ωραίο ζευγάρι τακούνια ή φλατ. Αν είναι πιο casual (μπάρμπεκιου, πάρτι στην πισίνα), τότε δοκιμάστε μερικά διασκεδαστικά φλατ ή σανδάλια. Αν είναι κάτι ενδιάμεσο (πάρτι διακοπών), τότε σκεφτείτε να επιλέξετε ένα ζευγάρι φλατ ή πλατφόρμες, καθώς είναι άνετα αλλά και αρκετά κομψά για κάθε περίσταση!

Τα παπούτσια είναι απαραίτητο στοιχείο όταν πρόκειται για τη μόδα. Αποτελούν ένα από τα πιο βασικά στοιχεία ενός outfit. Οι επιλογές παπουτσιών πρέπει να γίνονται με βάση την άνεση, το στυλ και το χρώμα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε παπούτσια για το ντύσιμό σας είναι το χρώμα. Όταν φοράτε λευκό ή μαύρο παντελόνι, είναι σημαντικό να μην φοράτε ψηλοτάκουνα παπούτσια, επειδή θα κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο κοντά. Τα φλατ σανδάλια ή τα μπαλαρίνες ταιριάζουν καλύτερα με αυτά τα παντελόνια.

Όταν φοράτε ένα ζευγάρι τζιν, επιλέξτε πλατφόρμες ή χαμηλά αθλητικά παπούτσια αντί για τακούνια, επειδή τα ψηλοτάκουνα παπούτσια δεν ταιριάζουν με τα τζιν. Μπορείτε επίσης να φορέσετε μπότες αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ύψος χωρίς να θυσιάσετε την άνεση ή το στυλ.

Αν φοράτε φόρεμα ή φούστα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε τα τακούνια είναι η καλύτερη επιλογή σας, καθώς επιμηκύνουν τα πόδια σας και τους δίνουν ορισμό. Είναι σημαντικό να επιλέγετε τακούνια που ταιριάζουν με το ντύσιμό σας όσον αφορά το ύψος και το χρώμα, ώστε να μην αποσπούν την προσοχή από αυτό που είναι από κάτω τους, όπως θα μπορούσε να κάνει ένα βραχιόλι στον αστράγαλο, αν ήταν πολύ φανταχτερό ή έντονο