Δώστε νέα πνοή στον χώρο σας: Οικονομικές συμβουλές διακόσμησης

277

Αν θέλετε να δώσετε μια νέα πνοή στο χώρο σας, αλλά δεν έχετε τον προϋπολογισμό για βαριές εργασίες, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές συμβουλές για να ανανεώσετε το σπίτι σας. Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, το μέρος όπου ξεκουραζόμαστε και περνάμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Ωστόσο, είναι επίσης εύκολο να βαρεθούμε έναν χώρο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, αν δεν αλλάζει τίποτα σε αυτόν. Αλλαγές στα χαλιά κρεβατοκάμαρας και στα χαλιά σαλονιού, στις κουρτίνες και τους τοίχους μπορούν να κάνουν την διαφορά στον χώρο σας.

Ξεκινήστε με τους τοίχους

Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους ενός ή περισσότερων δωματίων ή απλώς να αλλάξετε την ταπετσαρία. Αν έχετε ένα δωμάτιο που έχει βαφτεί με σκούρα χρώματα και δεν έχετε χρόνο να το ξαναβάψετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κομμάτια υφάσματος για να καλύψετε τα πιο σκούρα σημεία. Το χρώμα δεν είναι ακριβό και μπορεί να δώσει μια εντελώς νέα πτυχή σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα με τα έπιπλα ή απλώς να επιλέξετε κάτι ευχάριστο για τα μάτια σας. Επίσης, σκεφτείτε να βάψετε μόνο έναν τοίχο, προκειμένου να δημιουργήσετε έναν άνετο και ξεκούραστο χώρο.

Αλλάξτε χαλιά

Αν δεν έχετε χαλί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Μπορείτε να συνδυάσετε διάφορα χαλιά στο ίδιο δωμάτιο, αλλά προσέξτε να έχουν παρόμοια μεγέθη. Πιο συγκεκριμένα, για μοντέρνα χαλιά κρεβατοκάμαρας μπορείτε να εστιάσετε σε μονόχρωμες επιλογές. Πρόκειται για απλά χαλιά χωρίς μοτίβο ή χρώμα πάνω τους. Αυτά χρησιμοποιούνται γενικά σε υπνοδωμάτια, καθώς δεν αποσπούν την προσοχή από το συνολικό σχεδιασμό του δωματίου. Από την άλλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά σαλονιού με μοτίβο. Αυτά τα χαλιά έχουν ένα σχέδιο ή μοτίβο πάνω τους. Χρησιμοποιούνται γενικά σε σαλόνια καθώς προσθέτουν μια επιπλέον λάμψη στο δωμάτιο.

Αλλάξτε κουρτίνες

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε το χώρο σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αν έχετε κουρτίνες με πολλά διακοσμητικά στοιχεία και θέλετε κάτι πιο απλό, επιλέξτε απλές κουρτίνες χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Αν σας αρέσουν τα εμπριμέ υφάσματα, βρείτε κάτι πολύχρωμο και χαρούμενο.

Τα έπιπλα πρέπει επίσης να μπουν στο παιχνίδι

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το χώρο σας. Απλά πάρτε μερικά κομμάτια από ένα δωμάτιο και βάλτε τα σε ένα άλλο. Τα έπιπλα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με την υπόλοιπη διακόσμηση, αν δεν είναι έτσι, δοκιμάστε να τα βάψετε με ακρυλικά χρώματα ή/και να χρησιμοποιήσετε τυπωμένα αυτοκόλλητα πάνω τους.

Αυτά είναι μόνο μερικά απλά και οικονομικά βήματα για να δώσετε μια νέα πνοή στον χώρο σας!