5 καλοί λόγοι για να επισκεφτούμε την Πάτρα

351

Η Πάτρα είναι γνωστή για το λιμάνι της, το οποίο συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία, αλλά και για την έντονη φοιτητική ζωή της. Πολλοί επιλέγουν να την επισκεφτούν μόνο κατά την περίοδο του Καρναβαλιού, όμως η Αχαϊκή πρωτεύουσα έχει πολλά περισσότερα να δώσει. Σε όποια περίοδο του χρόνου και αν βρισκόμαστε, η επίσκεψη στην Πάτρα θα μας χαρίσει ξεχωριστές εμπειρίες.

Διασκέδαση

Η Πάτρα διαθέτει μέρη, στα οποία μπορούμε να απολαύσουμε κάθε είδος διασκέδασης. Είτε πάμε με τους φίλους μας είτε οικογενειακά, δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθούμε. Φαγητό, καφέ, κλαμπ, μπαρ, θέατρο και ο,τιδήποτε άλλο τραβάει η ψυχή μας, θα το βρούμε εύκολα, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα προάστια. Ακόμα, και πολλά ξενοδοχεία στην Πάτρα παρέχουν υπηρεσίες και υποδομές για να διασκεδάσουμε, αφού σερβίρουν ποιοτικό φαγητό και ποτό.

Παραλίες

Η Πάτρα είναι μια παραθαλάσσια πόλη, γεμάτη παραλίες. Λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο, υπάρχουν οι παραλίες Καλόγρια και Λακκόπετρα. Εκεί, μπορούμε ξέγνοιαστα να απολαύσουμε τις βουτιές μας σε κρυστάλλινα νερά. Λόγω του τέλειου συνδυασμού νυχτερινής ζωής και θάλασσας, η Πάτρα εύκολα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό και για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.

Μαυροδάφνη

Το φημισμένο κρασί της Πάτρας, έχει την τιμητική του κυρίως κατά την περίοδο του καρναβαλιού. Είναι ένα από τα καλύτερα ελληνικά, γλυκά κρασιά και χαρακτηριστικό προϊόν της Πάτρας. Για τους λάτρεις του καλού κρασιού είναι η ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσουμε την ιδιαίτερη ποικιλία της Πάτρας.

Πολυτελή ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία στην Πάτρα είναι πολλά και όλων των ειδών. Αν μας αρέσει η περιποίηση χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά, υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία μέσα στην πόλη για να απολαύσουμε διαμονή υψηλών προδιαγραφών σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές για την κατηγορία τους. Κάποια από αυτά βρίσκονται σε εξαιρετικές τοποθεσίες, δίπλα στα διάσημα αξιοθέατα της περιοχής. Αν κάποια μέρα βαριόμαστε να βγούμε, έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε καλό ποτό και φαγητό εντός του ξενοδοχείου μας.

Βόλτες

Η Πάτρα είναι ένα μέρος που αξίζει να εξερευνήσουμε. Το Ρωμαϊκό Ωδείο, το ιστορικό θέατρο “Απόλλων” και η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα μας τραβήξουν την προσοχή. Υπάρχουν φυσικά και οι πλατείες Γεωργίου και Όλγας, τα νεοκλασικά κτίρια και αν βγούμε παραέξω το κάστρο της Πάτρας. Για άτομα νεαρής ηλικίας είναι αναγκαία μια βόλτα στα Ψηλαλώνια, τα οποία είναι γεμάτα από φοιτητές. Το καλοκαίρι αξίζει μια βόλτα στην μαρίνα για να φάμε θαλασσινά.

Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες. Είτε είμαστε λάτρεις των αξιοθέατων είτε της διασκέδασης, η Πάτρα θα καλύψει τις ανάγκες μας και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας