Γατόδεντρα και γρατσουνιές – Πώς να εμποδίσετε τις γάτες σας από το να καταστρέψουν τα έπιπλά σας

486

Είτε σας αρέσει είτε όχι, οι γάτες λατρεύουν να ακονίζουν τα νύχια και αυτό μπορεί να είναι καταστροφή για τα χαλιά και τα έπιπλα του σπιτιού σας.

Εάν έχετε υιοθετήσει ένα νέο γατάκι ή γάτα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε για να προστατέψετε τα έπιπλα σας είναι να του πάρετε ένα δέντρο γάτας ή ένα ονυχοδρόμιο και να αρχίσετε να το εκπαιδεύετε να το βλέπει ως ιδιοκτησία του και ως παιχνίδι του. Υπάρχουν γατόδεντρα στην αγορά που διαθέτουν ενσωματωμένα ονυχοδρόμια, ώστε να παρακινούν τα γατάκια σας να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον προσωπικό τους χώρο.

Παρέχοντας στη γάτα σας έναν προσωπικό χώρο για παιχνίδι και χαλάρωση, είναι σίγουρο ότι η γάτα σας θα νιώσει οικεία στον νέο της περιβάλλον και τα έπιπλα του σπιτιού σας δεν θα κινδυνεύουν πια.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι δέντρων γάτας και ονυχοδρόμια στην αγορά, αλλά αν η γάτα σας ζει μέσα στο σπίτι, τότε μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε ένα δέντρο γάτας που έχει πολλά επίπεδα στα οποία μπορεί να σκαρφαλώσει και μικρές τρύπες μπορεί να κουλουριαστεί και να κοιμηθεί. Βεβαιωθείτε επίσης ότι η μονάδα που αγοράσατε είναι καλά ισορροπημένη και διαθέτει ένα καλό σχοινί τύπου σιζάλ που η γάτα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ακονίζει τα νύχια της.

Στις γάτες αρέσει να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις, οπότε αν μπορείτε και δεν είναι πολύ ζεστό, τοποθετήστε το δέντρο της γάτας κοντά σε ένα παράθυρο όπου μπορεί να παρακολουθεί τον κόσμο να περνάει και να νιώθει ασφάλεια.

Οι γάτες είναι πολύ έξυπνα ζώα και όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε για να τις εκπαιδεύσετε, τόσο πιο γρήγορα η γάτα θα μάθει ότι έχει τη δική της περιοχή. Τα κατοικίδια, είτε είναι γάτες είτε σκύλοι χρειάζονται ένα χώρο δικό τους όπου θα νιώθουν ασφάλεια. Τα σπιτάκια σκύλου, τα γατόδεντρα κλπ είναι επιλογές που πρέπει να εξετάσετε όταν πρόκειται να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο.

5 συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα δέντρο γάτας ή ένα ονυχοδρόμιο

Το δέντρο της γάτας πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2-3 επίπεδα.

Βεβαιωθείτε ότι η κατασκευή του δέντρου είναι ανθεκτική ώστε να μπορεί να αντέξει περισσότερες από μια γάτες..

Το δέντρο έχει ένα ωραίο μαλακό αλλά ανθεκτικό κάλυμμα για να ξαπλώνουν οι γάτες.

Το ονυχοδρόμιο πρέπει να αποτελείτε από σχοινί σιζάλ καλής ποιότητας που θα ανακουφίζει την γάτα σας όταν θα ακονίζει τα νύχια της.

Επιλέγοντας ένα γατόδεντρο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να είστε σίγουροι πως η γάτα σας θα νιώσει οικεία, ασφαλής και τα έπιπλα του σπιτιού σας δεν θα φαίνονται τόσο ελκυστικά πια.