Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

545

Ομόφωνα ένοχοι, όπως κατηγορούνταν, κηρύχθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας και του ομαδικού βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο.

Η ετυμηγορία της ελληνικής Δικαιοσύνης ακολούθησε την πρωτόδικη απόφαση, σύμφωνα με την οποία τόσο ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο όσο και ο αλβανικής καταγωγής, καταδικάστηκαν για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που τελέστηκε από κοινού και ομαδικό βιασμό που τελέστηκε από δύο δράστες από κοινού.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης, ως ένδειξη συμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας. Στη δικαστική αίθουσα βθέθηκε επίσης ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης.

Το δικαστήριο απέρριψε αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορούμενων, ενώ η υπεράσπιση αυτή την ώρα ζητά την αναγνώριση των ελαφρυντικών. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την καταδίκη των κατηγορούμενων, υποστηρίζοντας ότι «η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα.

Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού. Όπως επεσήμανε, «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο».