Επιλέγοντάς μπλούζες και παντελόνια ανάλογα το σχήμα του σώματός σας

366

Οι μπλούζες και τα παντελόνια είναι τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία για τη ντουλάπα κάθε γυναίκας. Μπορούν να φτιάξουν ή να χαλάσουν ένα σύνολο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι το σχήμα του σώματός σας. Η μπλούζα σας θα πρέπει να μπορεί να κολακεύει το σχήμα του σώματός σας και το αντίστροφο.

Ευθύγραμμο σώμα – Αν έχετε ευθύγραμμο σώμα, αποφύγετε τις μπλούζες που έχουν οριζόντιες ρίγες, καθώς θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο φαρδιά από ό,τι είστε. Προτιμήστε αντ’ αυτού τις κάθετες ρίγες! Θα επιμηκύνουν το σώμα σας και θα δώσουν μια πιο λεπτή εμφάνιση.

Σχήμα αχλαδιού – Αν έχετε σχήμα αχλαδιού, αποφύγετε τα ρούχα που είναι πολύ στενά στην περιοχή της μέσης και επιλέξτε αντίθετα χαλαρά μπλουζάκια. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε τους γοφούς και τους μηρούς σας, οι οποίοι μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε μεγαλύτερη από ό,τι είστε στην πραγματικότητα!

Σχήμα κλεψύδρας – Αν έχετε σχήμα κλεψύδρας, προσπαθήστε να βρείτε μπλούζες που εφαρμόζουν στενά γύρω από το μπούστο και την περιοχή των ώμων σας, αλλά δεν είναι πολύ στενές γύρω από την περιοχή της μέσης – αυτό θα βοηθήσει να επιμηκύνετε τη μέση σας, ενώ ταυτόχρονα θα την κάνει να φαίνεται μικρότερη!

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι για μπλούζες και παντελόνια και το καθένα έχει συγκεκριμένο σκοπό και στυλ. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε τι είδους μπλούζα ή παντελόνι πρέπει να φορέσετε ανάλογα με το σχήμα του σώματός σας.

Μπλούζες:

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε μια μπλούζα είναι η εφαρμογή της. Αν δεν εφαρμόζει σωστά, θα σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη από ό,τι πραγματικά είστε. Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν μια μπλούζα εφαρμόζει καλά είναι να τη δοκιμάσετε μπροστά σε έναν καθρέφτη. Αναζητήστε τυχόν σημάδια διόγκωσης γύρω από τη μέση ή κενά στο πίσω μέρος – και τα δύο αυτά είναι σημάδια ότι το ρούχο δεν σας ταιριάζει. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε ότι δεν υπάρχουν ρυτίδες ή πτυχώσεις στο ύφασμα γύρω από την περιοχή του στήθους ή της μέσης σας, που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι είναι πολύ στενή ή πολύ φαρδιά αντίστοιχα.

Παντελόνια:

Όταν επιλέγετε παντελόνια, σκεφτείτε πώς θα εφαρμόζουν γύρω από τους γοφούς και τους μηρούς σας – σε αυτό το σημείο οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ρούχα τους, επειδή θέλουν να είναι λεπτά, χωρίς να είναι πολύ στενά ή να περιορίζουν την κίνησή τους! Όταν δοκιμάζετε τα παντελόνια, τραβήξτε τα όσο πιο ψηλά μπορούν πριν τα στερεώσετε κάτω από το μπούστο σας.

Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα ρούχο μέχρι να ξέρετε τι είδους σωματότυπο έχετε. Το πρώτο βήμα για να βρείτε ένα κολακευτικό ντύσιμο είναι να γνωρίζετε τι ταιριάζει στον σωματότυπό σας!