Καλλιθέα: “Είναι επικίνδυνος, δεν περίμενα τόσο μίσος” – Τι λέει η τρανς που δέχθηκε επίθεση από ιερέα

373

Για τα όσα έζησε στην εκκλησία της Καλλιθέας μιλά η Ιωάννα που εκδιώχθηκε από συσσίτιο και δέχθηκε χυδαία φραστική επίθεση από τον ιερά. Η ίδια αναφέρει ότι η αντίδραση του εν λόγω κληρικού την σόκαρε καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι ένας εκπρόσωπος του Θεού θα έβγαζε τόσο μίσος και τόση κακία.

Η Ιωάννα μίλησε στην ΕΡΤ για το πώς αισθάνθηκε: «Αυτό το γεγονός που συνέβη είναι τραγικό ιδίως για έναν άνθρωπο που είναι αδύναμος και βρισκόταν σε αυτή τη θέση. Ευτυχώς, μέσα στην ατυχία μου, έτυχε σε μένα που είμαι ένας άνθρωπος που έχω κάνει πολλή δουλειά με το εαυτό μου» είπε και συνέχισε:

«Δεν σας κρύβω ότι στην αρχή που μου συνέβη αυτό το πράγμα, στον χώρο που μου συνέβη με συγκλόνισε γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, ήταν πάρα πολύ άσχημο» είπε η Ιωάννα, επισημαίνοντας πως θα ήταν σύνηθες για εκείνη για δεχθεί σεξιστική επίθεση στον δρόμο, αλλά όχι στην εκκλησία.

«Όταν πηγαίνεις στον οίκο του Θεού, θέλεις να λάβεις αγάπη, μία καλή κουβέντα, στοργή και φαγητό. Ό,τι πρεσβεύει ο λόγος του Θεού».

Στη συνέχεια εξήγησε πως είχε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρει το συσσίτιο.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών λέγοντας ότι η είδηση αυτή δείχνει την πολύ βαθιά παθογένεια σε αυτούς τους θεσμούς που υπάρχει από πίσω.

Αν ήταν ένα νέο παιδί στη θέση μου μπορεί να αυτοκτονούσε

«Εγώ θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο επικίνδυνο για την εκκλησία» τόνισε η Ιωάννα, συμπληρώνοντας πως εάν στη θέση της ήταν ένα νέο παιδί που είχε «εκδιωχθεί από τους γονείς του, ήταν κατατρεγμένο από την κοινωνία» και πήγαινε να ζητούσε την βοήθειά του τότε «μπορεί να αυτοκτονούσε κιόλας, να έβγαινε στον δρόμο».

«Το ψυχολογικό πρόβλημα θα ήταν τρομερό για την πορεία του» σημειώνει.

«Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην εκκλησία» επανέλαβε, επισημαίνοντας πως οι ναοί είναι χώρος αγάπης και ο κληρικός αυτός θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Τέλος, η κ Κανδαράκη επανέλαβε ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως ο συγκεκριμένος κληρικός, είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία γενικά.