Τι είναι η Λαπαροσκόπηση;

420
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑΣΛΑΚΙΩΤΗ MD, PhD

Η λαπαροσκόπηση, γνωστή ως διαγνωστική λαπαροσκόπηση, είναι μια χειρουργική διαγνωστική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξέταση των οργάνων μέσα στην κοιλιά. Πρόκειται για μια διαδικασία χαμηλού κινδύνου, ελάχιστα επεμβατική που απαιτεί μόνο μικρές τομές.

Η λαπαροσκόπηση χρησιμοποιεί ένα όργανο που ονομάζεται λαπαροσκόπιο για να εξετάσει τα κοιλιακά όργανα. Ένα λαπαροσκόπιο είναι ένας μακρύς, λεπτός σωλήνας με φως υψηλής έντασης και κάμερα υψηλής ανάλυσης στο μπροστινό μέρος. Το όργανο εισάγεται μέσω μιας τομής στο κοιλιακό τοίχωμα. Καθώς κινείται, η κάμερα στέλνει εικόνες σε μια οθόνη βίντεο. Η λαπαροσκόπηση επιτρέπει στον γιατρό σας να δει μέσα στο σώμα σας σε πραγματικό χρόνο, χωρίς ανοιχτή χειρουργική επέμβαση. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να λάβει δείγματα βιοψίας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Η ιδανική διάταξη των σωλήνων εργασίας στο κοιλιακό τοίχωμα είναι αυτή που επιτρέπει οι δυο σωλήνες εργασίας να ευρίσκονται αντιστοίχως στις δυο κορυφές της βάσεως ενός ισοσκελούς τριγώνου, με το λαπαροσκόπιο να ευρίσκεται στην κορυφή του τριγώνου και το χειρουργικό πεδίο στο μέσο της αποστάσεως των δυο σωλήνων. Η εισαγωγή των σωλήνων γίνεται με τη βοήθεια ενός αιχμηρού στειλεού που εισάγεται στο εσωτερικό του σωλήνα. Η έξοδος ενός ενδοκοιλιακού σπλάγχνου μπορεί να γίνει με τη διεύρυνση της οπής ενός λαπαροσκοπικού σωλήνα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ο Γιασλακιώτης Βασίλειος MD, PhD είναι Χειρουργός Γυναικολόγος – Μαιευτήρας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Βόλο, ( Γυναικολόγος Βόλος ). Είναι πτυχιούχος Ιατρικής και Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει εξειδικευτεί στην υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση, κολποσκόπηση και στην παθολογία της κύησης. 

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 242 103 8404

Λαπαροσκόπηση Βόλος | Κολποσκόπηση Βόλος