Γρηγόρης Λέων: «Αποσύρεται» από την υπόθεση της Πάτρας –«Θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου»

Η ανάρτηση-ανακοίνωση στα social media

121

Με ανάρτησή του στα social media, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι «αποχωρεί» από την έρευνα της υπόθεσης θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο κ. Λέων, που είναι ένας από τους ιατροδικαστές που έχει ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση της Πάτρας, αναφέρει ότι πρόθεσή του ήταν να εξηγήσει τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης, ώστε να γίνει ευρύτερα κατανοητό το ζήτημα.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα. #πατρα», έγραψε ο κ. Λέων.