Αρχική Πρωτοσέλιδο Ουκρανία: Στην άλωση του Ντονμπάς στοχεύει η Μόσχα – Επαμφοτερίζουσα έναντι ειρηνευτικής...

Ουκρανία: Στην άλωση του Ντονμπάς στοχεύει η Μόσχα – Επαμφοτερίζουσα έναντι ειρηνευτικής συμφωνίας

258
Η Ρωσία εξαπέλυσε νέες επιθέσεις στην Ουκρανία παρά τις δεσμεύσεις για «δραστική μείωση της στρατιωτικής δραστηριότητας» στον ουκρανικό Βορρά AP Photo/Rodrigo Abd

Για εν εξελίξει «προγραμματισμένη αναδιάταξη» των δυνάμεων γύρω από το Κίεβο και το  Τσερνίχιβ και επικέντρωση «στο τελικό στάδιο της επιχείρησης για την απελευθέρωση» του Ντονμπάς κάνει λόγο η Ρωσία, στον απόηχο των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Κωνσταντινούπολης. Ταυτόχρονα εκπέμπει «μεικτά σήματα» ως προς το εάν έχει επιτελεστεί στις συνομιλίες πρόοδος προς διευθέτηση που θα οδηγήσει στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρεται ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις «ανασυντάσσονται» γύρω από το Κίεβο, ισχυριζόμενο ότι ανέκαθεν ο στόχος τους ήταν ο εγκλωβισμός και η αποδυνάμωση των ουκρανικών δυνάμεων στο βορρά προκειμένου να τους εμποδίσουν να ενταχθούν στη μάχη στα ανατολικά της χώρας.

«Όλοι αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν» λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι τώρα οι επιχειρήσεις θα εστιαστούν στην ολοκλήρωση της «τελικής φάσης απελευθέρωσης» του Ντονμπάς. Η Μόσχα ήδη σφυροκόπησε την Τετάρτη σχεδόν όλες τις πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου.