Συνάντηση «οποιασδήποτε μορφής» με Πούτιν ζητάει ο Ζελένσκι – Μεγάλες οι ρωσικές απώλειες

373

Στην ανάγκη μιας «συνάντησης», «οποιασδήποτε μορφής», με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν επέμεινε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «για να σταματήσει ο πόλεμος» στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποσπάσματα τηλεοπτικής συνέντευξης που μεταδίδει το Interfax.

«Πιστεύω ότι χωρίς αυτή τη συνάντηση είναι αδύνατο να καταλάβουμε πλήρως για τι είναι έτοιμοι (οι Ρώσοι) προκειμένου να σταματήσουν τον πόλεμο», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν θα ήταν δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση να αποφασιστεί το μέλλον των εδαφών που βρίσκονται υπό ρωσική κατοχή.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος τόνισε πρόσφατα ότι «χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσει ο πόλεμος», έχει επανειλημμένως ζητήσει μια συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν, αλλά η σημερινή έκκλησή του ήταν ιδιαίτερα επίμονη, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για σχεδόν 10.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες έκανε λόγο ρωσική εφημερίδα (πριν διαγράψει το άρθρο)

Η προσκείμενη στο Κρεμλίνο εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση την Κυριακή, για μερικές ώρες, ιδιαίτερα βαρύ απολογισμό των απωλειών του πολέμου στην Ουκρανία στις τάξεις του ρωσικού στρατού — προτού τον διαγράψει.

Το προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας, που επικαλείτο το υπουργείο Άμυνας, αναφερόταν σε 9.861 νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς από την έναρξη του πολέμου.

Πρόκειται για αριθμό πολλαπλάσιο των 498 πεσόντων, του μοναδικού επίσημου απολογισμού που έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι σήμερα από τη Μόσχα.

Με μια ματιά

  • Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέμεινε στην ανάγκη μιας «συνάντησης», «οποιασδήποτε μορφής», με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν «για να σταματήσει ο πόλεμος» στην Ουκρανία, σε τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδίδει το Interfax.
  • Η ουκρανική αντικατασκοπεία ενημέρωσε πως απέτρεψε πιθανή απόπειρα δολοφονίας  του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Η Μαριούπολη, όπου κάποτε ζούσαν περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι, έχει «μετατραπεί σε στάχτες», δήλωσε ο Ζελένσκι, μετά τα σφοδρά χτυπήματα των τελευταίων ημερών.
  • Εικόνες καταστροφής και σε Κίεβο και Χάρκοβο.
  • Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης της Ρωσίας ότι η Ουκρανία διαθέτει βιολογικά και χημικά όπλα είναι ψευδείς και δείχνουν πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει εκείνος διαταγή να χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χθες Δευτέρα, χωρίς πάντως να παρουσιάσει κάποια απόδειξη γι’ αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.