Οι Ουκρανοί βύθισαν τη ναυαρχίδα του στόλου τους για να μην πέσει στα χέρια της Ρωσίας

Η ναυαρχίδα του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, η φρεγάτα "Hetman Sagaidachnyi", βυθίστηκε από τους Ουκρανούς.

253

Η ναυαρχίδα του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, η φρεγάτα “Hetman Sagaidachnyi” βυθίστηκε από τους Ουκρανούς προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της από τον εχθρό, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Oleksiy Reznikov.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο διοικητής της φρεγάτας συμμορφώθηκε με την εντολή να βυθίσει το πλοίο, έτσι ώστε η φρεγάτα “Hetman Sagaidachny”, που ήταν υπό επισκευή, να μην φτάσει στον εχθρό.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια πιο δύσκολη απόφαση για έναν γενναίο πολεμιστή και ολόκληρη την ομάδα του. Αλλά θα φτιάξουμε νέο στόλο. Μοντέρνο, δυνατό. Το κύριο πράγμα τώρα είναι να αντισταθείς.

Καταλαβαίνω. Όλοι είναι κουρασμένοι, πολλοί άνθρωποι είναι εξαντλημένοι, σοκαρισμένοι από την απώλεια. Υπάρχει ακόμη μια πολύ δύσκολη περίοδος μπροστά μας. Θα χρειαστούμε πολύ δύναμη και αντοχή“, τόνισε ο υπουργός.

“Συνέβη την πρώτη ημέρα του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου. Το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι υπό επισκευή. Μετά τη νίκη, θα το ανεβάσουμε”, δήλωσε ο ουκρανός βουλευτής Oleksiy Honcharenko.