Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπήκαν στο Κίεβο – Τανκς στους δρόμους της πόλης

494

Εικοσιτέσσερις ώρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάτησε το κουμπί για εισβολή, η οποία αποδείχθηκε μία γενικευμένη σύρραξη στην Ουκρανία, με τις παράπλευρες απώλειες να ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε να εισβάλει περίπου στις 10:00 στην περιοχή Όμπολον του Κιέβου, με το υπουργείο Άμυνας να ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν τις κινήσεις και να ετοιμάσουν… μολότοφ.

“Φτιάξτε βόμβες μολότοφ”- Το δραματικό μήνυμα του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας στους κατοίκους

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επεσήμανε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση δολιοφθοράς των ρωσικών δυνάμεων την οποία διεξάγει μια αναγνωριστική μονάδα στρατιωτών.

Στο ίδιο μήνυμα το υπουργείο ζητεί από τους κατοίκους του προαστίου να πάρουν τα όπλα.

“Ζητάμε από τους πολίτες να μας ενημερώνουν για τις κινήσεις του εχθρού, φτιάξτε βόμβες μολότοφ, εξουδετερώστε τον εχθρό!”, έγραφε το μήνυμα.

Στόχος των Ρώσων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος αγνοεί τις κυρώσεις που επέβαλαν Ευρωπαϊκή Ένωση, Μεγάλη Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, χρηματοοικονομικής φύσης, και όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, σκοπός του προέδρου της Ρωσίας είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ουκρανίας. Από την πλευρά του ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε λόγο για «φρικιαστικά πλήγματα» στο Κίεβο από τη Ρωσία, που παρομοίασε με εκείνα της ναζιστικής Γερμανίας.