Oι Αλυκές Κίτρους υποψήφιες για βραβείο από την Ευρωπαικη Επιτροπή

915

To Ευρωπαϊκό Βραβείο Natura 2000 επιβραβεύει την αριστεία στη διαχείριση των περιοχών Natura 2000 και αναδεικνύει την αξία διατήρησης της φύσης για τις τοπικές κοινότητες και τις οικονομίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

To blog ENVIRONMENTAL SCIENTISTS POINT OF VIEW έχει τη τιμή να είναι υποψήφιο στη κατηγορία της επικοινωνίας στα βραβεία Natura 2000, για τη περιοχή των Αλυκών Κίτρους. Για το μέγεθος ενός εθελοντικού-περιβαλλοντικού blog αυτό είναι σίγουρα σημαντικό.

Η ομάδα αποτελείται από τη Σοφία Χανιώτη και τη Maryam Fauzi και δημιουργήθηκε από την ανάγκη έκφρασης περιβαλλοντικών ανησυχιών και ανάδειξης των προβλημάτων σε μία περιοχή Natura της χώρας μας.

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών δημιούργησε video με εικόνες από τις Αλυκές Κίτρους το όποιο είναι διαθέσιμο εδώ. Παράλληλα, καλύπτει ενημέρωση για τη περιοχή με άρθρα που αφορούν τη Παγκόσμια Ημέρα Ποταμών, δράσεις καθαρισμού στις Αλυκές (με τη Maryam να συμμετέχει ενεργά) καθώς και την πραγματικότητα που βιώνει ένας κάτοικος της περιοχής .

Μπορείτε να βρείτε στοιχεία για όλες τις πρωτοβουλίες στο link της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της υποψηφιότητας έδω!

 

Εμείς στο pierianews.gr υποστηρίζουμε την προσπάθεια της Περιβαλλοντικής αυτής ομάδας και προσκαλούμε όλους τους Πιερείς να πράξουν το ίδιο.