Μητσοτάκης: «Χωρίς αναστολή οι ποινές για την οπαδική βία – Για τους χούλιγκαν που είναι στα κάγκελα… ξύδι»

184

Αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο προκειμένου να μπει τέλος στην οπαδική βία αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από το 2023, προανήγγειλε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας λέγοντας πως και οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη.

Ειδικότερα για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας προαναγγέλλει κατάργηση του ιδιώνυμου, επίσης ότι οι οργανωμένοι οπαδοί θα μπαίνουν μόνο με εισιτήριο διαρκείας στις θύρες τους και στέλνει σαφή μηνύματα στις ΠΑΕ αλλά και στους οργανωμένους που αντιδρούν σε αυτά τα μέτρα.

Αναφερόμενος στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά :

«Ανατρίχιασα, σοκαρίστηκα όπως και όλοι οι Έλληνες από αυτό το οποίο έγινε στη Θεσσαλονίκη. Εάν δε λύσουμε το θέμα της βίας τώρα δεν θα το λύσουμε ποτέ».

Αναφέρεται στην επιτυχία της αστυνομίας με τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στη δολοφονία του 19χρονου αλλά λέει ότι αυτό προφανώς δεν αρκεί. «Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν πολύ συγκεκριμένες εξαγγελίες από τα συναρμόδια υπουργεία και θα γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας».

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για ποινές χωρίς αναστολή και λέει ότι «οι ΠΑΕ δεν είναι αμέτοχες των ευθυνών τους. Ήδη από το 2019 υπάρχει ένα πλαίσιο αυστηροποιημένο αλλά είδαμε ότι πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αυτό θα αλλάξει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο θα το εφαρμόσουμε κι αν κάποιοι λίγοι χούλιγκαν είναι στα κάγκελα,… ξύδι. Λυπάμαι αλλά δεν είναι αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι αυτοί οι Έλληνες φίλαθλοι».