Καθ. Κρ. Μιούρεϊ: Τέλος της πανδημίας τον Μάρτιο – Πότε αναμένεται η κορύφωση στην Ελλάδα

402
Την εκτίμηση ότι το τέλος της πανδημίας του κοροναϊού θα επέλθει τον Μάρτιο έκανε ο “γκουρού” των προβλέψεων της Covid, επικεφαλής του Ινστιτούτου Θεμάτων Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Μιούρεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε δε ότι δεδομένης της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, αναμένεται να προσβληθεί τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός παρά τον εμβολιασμό ή την προηγούμενη νόσηση.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η κορύφωση του κύματος αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στον Ιανουάριο.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι η Όμικρον είναι πολύ λιγότερο σοβαρή από την προηγούμενη παραλλαγή, ίσως 90% ή 95% λιγότερο σοβαρή.

Ο Κρίστοφερ Μιούρεϊ σημείωσε ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να τρομοκρατείται από τους αριθμούς κρουσμάτων και πρέπει να κοιτάξει τις νοσηλείες ή ακόμα περισσότερο, αυτό που κάνει ήδη η κυβέρνηση, δηλαδή να κοιτάζει τους αριθμούς όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ, είτε σε ελεγχόμενο μηχανικό αερισμό ή σε διασωλήνωση.

“Αυτό το νούμερο πρέπει να παρακολουθούμε, αυτό μας πληροφορεί για τους βαριά πάσχοντες από covid. Επειδή αυτό μας δείχνει τις πραγματικές συνέπειες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.