Πιερία: Συνελήφθη ένα άτομο για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

476
φωτο αρχείου

Είχε επιβιβάσει σε όχημα 4 αλλοδαπούς εκ των οποίων 3 ανήλικοι με σκοπό την μεταφορά τους προς το εσωτερικό της χώρας

 Αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει

 Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ακινητοποιήθηκε το όχημα σε περιοχή της Φθιώτιδας

 Στο όχημα επέβαινε και το ανήλικο παιδί του, το οποίο τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη χθες (6 Ιανουαρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή της Φθιώτιδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών, επικίνδυνη οδήγηση, διακεκριμένη φθορά και απείθεια.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε το όχημα νωρίτερα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας και αντιλαμβανόμενος ο συλληφθείς τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει.

Στη συνέχεια ο οδηγός του οχήματος αποβίβασε σε 2 διαφορετικές περιοχές της Πιερίας συνολικά 4 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 3 ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και των αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε περιοχή της Φθιώτιδας και ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Μέχρι την ακινητοποίηση του οχήματος ο συλληφθείς οδηγός δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και στην προσπάθεια του να διαφύγει προσέκρουσε σε όχημα που κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση προκαλώντας υλικές ζημιές.

Επιπλέον προκάλεσε φθορές στις προστατευτικές μπάρες σε 5 σταθμούς διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαφύγει και να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Στο όχημα επέβαινε και το ανήλικο παιδί του, το οποίο τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη. Ο συλληφθείς τραυματίστηκε από την πρόσκρουση του οχήματος στις προστατευτικές μπάρες των σταθμών διοδίων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πιερίας και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί που επέβαιναν στο όχημα είχαν εισέλθει στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου και για την μεταφορά τους θα κατέβαλλαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

Το όχημα που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των μη νόμιμων αλλοδαπών. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, όπου και παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή Κατερίνης.