Οδηγός για την ηλεκτρονική αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων

232

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πιστεύουν ότι η αγορά νέων ανταλλακτικών αυτοκινήτων από τους  επίσημους αντιπροσώπους είναι η καλύτερη για τα αυτοκίνητά τους. Ποτέ δεν σκέφτηκαν να αγοράσουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η πλειονότητα των εταιρειών σέρβις αυτοκινήτων, ακόμη και τα καταστήματα σέρβις που, θα επισκευάσουν τα αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας κατασκευαστή χρησιμοποιημένου πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM). Αυτό συμβαίνει επειδή τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι εξίσου γνήσια με τα καινούργια.

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων συνήθως αφαιρούνται από οχήματα προς καταστροφή. Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι συνήθως αυτοκίνητα που έχουν εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, τα κατεστραμμένα μέρη, καταστρέφονται πάντα αφήνοντας μόνο τα καλά μέρη του αυτοκινήτου για να επαναχρησιμοποιηθούν. Σε άλλες περιπτώσεις, ένα αυτοκίνητο μπορεί να χρειάζεται επισκευή σε ένα συγκεκριμένο τμήμα. Ωστόσο, η επισκευή του τμήματος μπορεί να συνεπάγεται την αφαίρεση άλλων εξαρτημάτων που είναι καλά και κατάλληλα. Επομένως, τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου είναι ποιοτικά και γνήσια. Επιπλέον, τα περισσότερα καταστήματα μεταχειρισμένων ανταλλακτικών θα τα δοκιμάσουν πριν τα μεταπωλήσουν.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένους OEM την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Εξοικονόμηση κόστους

Το κύριο πλεονέκτημα της αγοράς μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων είναι το χαμηλό κόστος που σχετίζεται με τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Η αγορά μεταχειρισμένων ανταλλακτικών μπορεί να μειώσει το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου σας κατά περίπου 50%. Με την αύξηση του κόστους καυσίμων και την οικονομική ύφεση, κάθε εξοικονόμηση μετράει. Εφόσον δεν κάνετε συμβιβασμούς στην ποιότητα ή τη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου, γιατί να μην μεταβείτε σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Εγγύηση για το αυτοκίνητό σας

Το άλλο πλεονέκτημα της χρήσης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτου είναι ότι δεν θέτουν σε κίνδυνο την εγγύηση του αυτοκινήτου σας. Ωστόσο, η χρήση aftermarkets στο αυτοκίνητό σας θα καταργήσει αμέσως την εγγύηση του αυτοκινήτου σας. Τα aftermarkets είναι νέα ανταλλακτικά που κατασκευάζονται από έναν κατασκευαστή εκτός από τον αρχικό κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Υψηλής ποιότητας ελεγμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτου

Το άλλο κύριο πλεονέκτημα των μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων είναι ότι εφόσον έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί ως καινούργια, θα σας προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση. Δεδομένου ότι έχουν αφαιρεθεί από ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, συνδυάζονται τέλεια με το αυτοκίνητό σας. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί στο σέρβις αυτοκινήτων παρατηρούν ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι ακόμη πολύ καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται για την επισκευή ενός αυτοκινήτου, καθώς έχουν ήδη λειτουργήσει με άλλο αυτοκίνητο και μπορούν να ταιριάξουν πολύ καλύτερα.

Περιορισμοί μεταχειρισμένων ανταλλακτικών OEM αυτοκινήτου

Οι κύριοι περιορισμοί των μεταχειρισμένων OEM είναι ότι μερικές φορές μπορεί να μην βρείτε το συγκεκριμένο ανταλλακτικό που χρειάζεστε για το αυτοκίνητό σας. Δεδομένου ότι τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα ενός παρόμοιου μοντέλου αυτοκινήτου με αυτά που χρειάζεστε, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρεθεί το συγκεκριμένο που χρειάζεστε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα πιο σπάνια μοντέλα αυτοκινήτων. Ωστόσο, με την έλευση του διαδικτύου, είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να κάνετε αναζήτηση  για όλα σχεδόν τα αυτοκίνητα. Οι διαδικτυακοί έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μπορούν να προμηθευτούν ανταλλακτικά από μια μεγαλύτερη ‘’πισίνα’’ από όλη τη χώρα. Αυτό έχει αυξήσει τη διαθεσιμότητα τέτοιων εξαρτημάτων.

Πού να αγοράσετε αυτά τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Αν ψάχνετε για μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος για να τα προμηθευτείτε είναι να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακούς αντιπροσώπους. Θα χρειαστεί να έχετε το μοντέλο του αυτοκινήτου, το έτος κατασκευής και το συγκεκριμένο όνομα. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε μια αναζήτηση και να εντοπίσετε έναν αντιπρόσωπο. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να προσδιορίσετε τη χαμηλότερη τιμή. Ωστόσο, ως συνήθως, είναι σημαντικό να κάνετε τη δέουσα επιμέλεια πριν δεσμευτείτε σε έναν διαδικτυακό αντιπρόσωπο.