Πώς θα κάνετε το καθάρισμα του μπάνιου πιο εύκολο

260

Το παράδοξο με το μπάνιο είναι ότι ενώ η χρήση του είναι για την καθαριότητα, αυτό μπορεί κάποιες στιγμές να αποτελεί το πιο βρώμικο δωμάτιο του σπιτιού. Η λύση για να καταφέρετε να διατηρηθεί η υγιεινή του και να νιώθετε όμορφα κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε, είναι η συνεχής και σχολαστική καθαριότητα.

Κάθε γωνιά του μπάνιου έχει πολλά βακτήρια: Από τους διακόπτες για το φως, το κάθισμα της λεκάνης, μέχρι το πάτωμα και την οδοντόβουρτσα. Ακόμη κι όταν κάνετε ανακαίνιση μπάνιου, κάποιες μετατροπές κι επιλογές, μπορούν να κάνουν το καθάρισμα εύκολο και γρήγορο.

Στατιστικά χρήσης για έναν μεσήλικα άνθρωπο κατά μέσο όρο:

  • Χρησιμοποιεί την τουαλέτα 2500 φορές το χρόνο
  • Κάθεται στην τουαλέτα 25 λεπτά τη μέρα
  • Περνάει 13 μήνες της ζωής του στο κάθισμα της τουαλέτας
  • 75% των ανθρώπων παίρνουν το κινητό μαζί τους στο μπάνιο

Εχθροί της καθαριότητας

Η υγρασία που αιχμαλωτίζεται στο χώρο είναι ο βασικότερος λόγος που δεν μπορεί το μπάνιο να μείνει καθαρό, όπως και ο ελλιπής εξαερισμός. Το παράθυρο πάντα κάνει τη διαφορά και αφήνει το χώρο φρέσκο και ανανεωμένο, χωρίς τον κίνδυνο να εμφανιστεί μούχλα. Όμως δεν είναι πάντα εφικτό να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές για να χτιστεί.

Barnett Lewis

Μπανιέρα

Τοποθετήστε τηλέφωνο ντους με λειτουργία σπρέι για να καθαρίζετε τα απορρυπαντικά πιο γρήγορα. Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξίδι είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος να απομακρύνετε τους λεκέδες από την μπανιέρα.

Πάγκος νιπτήρα

Αν πρόκειται να τον αλλάξετε ή να τοποθετήσετε έναν καινούριο, προτιμήστε υλικά όπως ο χαλαζίας που είναι ανθεκτικός στη μεγάλη θερμότητα, στις γρατζουνιές και στα καθαριστικά οξέα.

Βρύσες

Για τις βρύσες και τα αξεσουάρ όπως γάντζοι και σαπουνοθήκες, επιλέξτε υλικά στα οποία δεν μένουν σημάδια από δαχτυλιές και άλλους λεκέδες και ο καθαρισμός τους είναι πανεύκολος.

Ντουζιέρα

Αν έχει γυάλινη είσοδο, προτιμήστε μία χωρίς πλαίσιο περιμετρικά γιατί εκεί εγκλωβίζεται μούχλα και είναι δύσκολο να καθαριστεί. Ένα άλλο πρόβλημα που συναντάται συχνά είναι ότι η γυάλινη πόρτα αποκτά άλατα τα οποία δεν μπορούν να καθαρίσουν τόσο καλά μετά από κάποιο καιρό. Ρωτήστε τους ειδικούς να σας συμβουλεύσουν για πόρτες με ειδικά φίλτρα που δεν επιτρέπουν στα άλατα και τους υδρατμούς να εισχωρήσουν στο τζάμι, κι έτσι αυτό παραμένει αστραφτερό, χωρίς φθορές. Τέλος, στη βάση της ντουζιέρας, αντί για πλακάκια που θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τους αρμούς, προτιμήστε μια βάση από πορσελάνη. Θα δείχνει πάντα καθαρή και ενώ θέλει και αυτή τακτική φροντίδα, είναι πολύ πιο εύκολη διαδικασία.

Τουαλέτα

Επιλέξτε μία με αποσπώμενο κάλυμμα, το οποίο αφαιρείται και καθαρίζεται πιο εύκολα από τα άλλα που συχνά μαζεύουν μούχλα ακόμα και σκουριά στη βάση τους. Πρακτική και μοντέρνα λύση είναι να τοποθετήσετε λεκάνη που κρέμεται και δεν έχει βάση κολλημένη στο πάτωμα. Είναι δύσκολο να φτάσετε και να καθαρίσετε το πίσω μέρος της βάσης, γιατί πρέπει να σκύψετε και να κάνετε επίμονο καθάρισμα. Όλα αυτά τα γλιτώνετε με μια κρεμαστή λεκάνη.

Για ανακαίνιση σπιτιού δείτε εδώ: https://www.dynamichome.gr/anakainisi-spitiou/