Συμβουλές διακόσμησης για περσίδες με ρολά

203

Κατά την αναδιαμόρφωση ενός σπιτιού, οι άνθρωποι συνήθως δίνουν προσοχή στην αλλαγή του χρώματος των τοίχων ή στην αναδιάταξη των επίπλων, παραμελώντας εντελώς την εμφάνιση των παραθύρων τους. Ωστόσο, σκεφτείτε πόσες φορές τη μέρα κοιτάτε έξω από το παράθυρο και θα κατανοήσετε γιατί η αλλαγή της κάλυψης των παραθύρων σας μπορεί να αποτελεί σημαντικό μέρος ενός έργου αναδιαμόρφωσης στο σπίτι σας. Τώρα, αν είστε ικανοποιημένοι με τα ρολά που έχετε ήδη, αλλά θέλετε απλώς να ανανεώσετε την εμφάνισή τους, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε τα ρολά σας με ρολοκουρτίνες ή να αυξήσετε την ιδιωτικότητα σας χρησιμοποιώντας ένα παραβάν.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία αναδιαμόρφωσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι περσίδες έχουν ξεσκονιστεί και καθαριστεί σωστά, καθώς δεν θέλετε τίποτα να εμποδίσει τη δημιουργικότητά σας. Καθαρίστε τη σκόνη χρησιμοποιώντας μια πούδρα καθαρισμού ή μια ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε λίγο νερό και ένα καθαρό σφουγγάρι για να τις σκουπίσετε. Δεδομένου ότι αποσυνδέετε ήδη τα ρολά, θα μπορούσατε να το πλύνετε πιο σχολαστικά βυθίζοντάς το σε μπανιέρα.

Διακόσμηση από ύφασμα σε ύφασμα

Η πρώτη επιλογή για τη διακόσμηση των ρολών σας είναι η τοποθέτηση ενός υφάσματος στην επιφάνεια του. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Θα χρειαστεί να μετρήσετε την περσίδα προκειμένου να καθορίσετε το μέγεθος του υφάσματος που θα κολλήσετε αργότερα στο στόρι. Το ύφασμα πρέπει να είναι λίγες ίντσες πιο φαρδύ από όλες τις πλευρές, όχι μόνο για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα σφάλματος μέτρησης αλλά και για να διευκολύνει τη διαδικασία κόλλησης. Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο φυσικό ή συνθετικό υλικά, μονόχρωμα ή με μοτίβο, αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ωστόσο, προτιμήστε καλύτερα μερικά φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι και όχι βαριά όπως το μαλλί ή το βελούδο, καθώς αυτά μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα των της κουρτίνας σας.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την προσαρμογή του υφάσματος πάνω στην περσίδα. Χρησιμοποιήστε κόλλα ψεκασμού ή πιστόλι κόλλας για να εφαρμόσετε την κόλλα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Ξεκινήστε να στερεώνετε το ύφασμα από πάνω προς τα κάτω, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πτυχώσεις ή φυσαλίδες. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να τυλίξετε το επιπλέον ύφασμα γύρω από την περσίδα και να το κολλήσετε στην πλάτη ή απλά να το κόψετε.

Όταν το αναδιαμορφωμένο ρολό σας στεγνώσει, ήρθε η ώρα να προσθέσετε το φινίρισμα. Για να σφραγίσετε σωστά το ύφασμα, προσθέστε λίγη λευκή κόλλα πάνω από το ύφασμα που θα το  αποτρέψει από το ξέφτισμα. Εάν δεν σκοπεύετε να τυλίγετε το στόρι πάνω -κάτω πολύ συχνά, ένα ματ στεγανωτικό κατά μήκος των άκρων θα σας βοηθήσεις. Αφού στεγνώσουν όλα, το ρολό σας είναι έτοιμο για χρήση.