Ανταλλακτικά αυτοκινήτων – πως τα διαλέγουμε

442

Πήρατε το αυτοκίνητο και ξεκινήσατε το ταξίδι σας, αλλά στα μέσα της διαδρομής το λαμπάκι του κινητήρα στο καντράν άναψε και για να μη σας αφήσει στη μέση του πουθενά, βγάλατε alarm και το κάνατε στην άκρη καλώντας την οδική σας ασφάλεια, να έρθει να σας πάρει, για να το πάτε στο πλησιέστερο συνεργείο.

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα δύσκολα, μιας και το πόρισμα που θα βγάλει ο μηχανικός θα δείξει και το ποσοστό των χρημάτων που θα πρέπει να δαπανήσετε για τα ανταλλακτικά που θα χρειαστεί να αλλάξετε…

Σε παρόμοιες καταστάσεις, έχουμε βρεθεί όλοι μας. Όμως όταν πρόκειται να δούμε στο τι ανταλλακτικά θα επιλέξουμε για το αυτοκίνητό μας, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζουμε ανάλογα με την οικονομική μας κατάσταση, να κινηθούμε στη καλύτερη δυνατή επιλογή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για εύκολη επιλογή όταν μιλάμε για ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Κι αυτό διότι υπάρχουν αμέτρητα στην αγορά, όπου χωρίζονται σε κατηγορίες…

  • Γνήσια
  • Aftermarket
  • Ανακατασκευασμένα
  • Μεταχειρισμένα

Στα γνήσια ανταλλακτικά, όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι για να τα προμηθευτούμε, θα πρέπει να απευθυνθούμε στην αντιπροσωπία που υπάγεται το όχημά μας, όπου ναι μεν η ποιότητα θα είναι εγγυημένη, όμως οι τιμές αυτών είναι σίγουρα τσουχτερές και γι’ αυτό η πλειοψηφία τα αποφεύγει.

Τώρα όσον αφορά τα aftermarket ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι ότι πρόκειται για επώνυμα και άκρως ποιοτικά ανταλλακτικά, τα οποία είναι απολύτως συμβατά με το εκάστοτε όχημα και δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από τα γνήσια. Το επιπλέον συν στα aftermarket είναι η πιο χαμηλή τους τιμή, συγκριτικά με τα γνήσια.

Τα ανταλλακτικά ανακατασκευής, είναι ήδη χρησιμοποιημένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, που έχουν δεχθεί πλήρη ανακατασκευή και το πλεονέκτημά τους είναι η πολύ χαμηλή τους τιμή, όπου σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και το 50% έναντι των αυθεντικών.

Αυτός είναι και ο λόγος όπου πλέον όλο και περισσότερα συνεργεία αυτοκινήτων τα χρησιμοποιούν, αφού το χαμηλό τους κόστος και η ορθή λειτουργία, τα καθιστά ως αξιόπιστα, με πολύ κόσμο να δείχνει τη προτίμησή του σε αυτά στις μέρες μας. Αλλά προσοχή… όταν αγοράζουμε ένα ανακατασκευασμένο ανταλλακτικό, πάντα θα πρέπει να φέρουν στη συσκευασία τους ότι «συνοδεύονται από εγγύηση»… αν δεν… τότε καλύτερα να μη το ρισκάρετε και να το αφήσετε στη κρίση του μηχανικού σας.

Και εννοείται πως ο βασιλιάς των ανταλλακτικών, είναι τα μεταχειρισμένα. Αν μη τι άλλο είναι ευρέως γνωστά και αποτελούν τη πιο οικονομική λύση, αφού τα προτιμά πολύς κόσμος, ιδίως όταν έχει όχημα δεκαετίας και άνω, όπως κι αν τα οικονομικά του δεν βγαίνουν για κάτι καλύτερο, εκείνη τη στιγμή.

Τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι σαν το τζόγο, ιδίως όταν δεν έχουμε γνώσεις μηχανολογίας. Και δε μιλάμε για έναν προφυλακτήρα όπου εκεί ναι, τον βλέπουμε και κρίνουμε εύκολα… αλλά όταν πρόκειται για ένα δίσκο πλατό, εκεί αλλάζουν τα πράγματα.

Σε αυτή τη φάση, ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να απευθυνθούμε είναι ο μηχανικός μας, όπου εκείνος είναι αυτός που θα δώσει το «ΟΚ» για να προχωρήσουμε στην αγορά ενός μεταχειρισμένου ανταλλακτικού.

Ο προϋπολογισμός που θα διαθέτουμε είναι και εκείνος που θα ορίσει τη καλύτερη επιλογή, με γνώμονα πάντα την ασφάλειά μας!

Άρθρα από ανταλλακτικά αυτοκινήτων maxxparts https://www.maxxparts.gr/