Ιδέες ανακαίνισης μπάνιου για να μετατρέψετε ένα μικρό μπάνιο σε προσωπικό σπα

322

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιού κατά την ανακαίνιση ενός μπάνιου είναι το μέγεθός του. Μην απελπίζεστε αν αισθάνεστε ότι το μπάνιο είναι πολύ μικρό για να σας προσφέρει μια καλή εμπειρία σαν σπα. Κάνοντας μερικές αλλαγές, θα μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη αξία στο μπάνιο. Ο σωστός σχεδιασμός και η επιλογή των κατάλληλων ειδών υγιεινής θα δώσουν στο μπάνιο σας αέρα ανανέωσης.

  • Καθρέφτες

Ένα κόλπο που κάνει θαύματα σε κάθε μικρό δωμάτιο είναι η χρήση καθρεφτών. Η χρήση μεγάλων καθρεφτών στο μπάνιο θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου δωματίου. Θα σας επιτρέψει να κάνετε το προσωπικό σας σπα να φαίνεται λιγότερο περιορισμένο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε διάφανα χωρίσματα για το ντους. Θα διασφαλίσει ότι το δωμάτιο φαίνεται μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.

  • Φωτισμός

Με τη βοήθεια του φωτισμού, θα μπορέσετε να δώσετε στο μπάνιο μια πιο φωτεινή εμφάνιση. Επίσης, ο φωτισμός είναι ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας σαν σπα στο σπίτι σας. Επιλέξτε φωτιστικά που μπορείτε να μειώσετε ή να προσαρμόσετε το φως στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Εάν το μπάνιο έχει πρόσβαση στο φυσικό φως, χρησιμοποιήστε το στο μέγιστο. Και, αν δεν έχετε πρόσβαση στο φυσικό φως, χρησιμοποιήστε τεχνητό φωτισμό για να κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται φωτεινό.

  • Επιλέξτε το σωστό χρώμα

Μια μόνο αλλαγή στο χρωματικό σχέδιο μπορεί να κάνει το δωμάτιο ευρύχωρο αλλά και να δημιουργήσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τα ανοιχτά ή ουδέτερα χρώματα όπως το μπεζ, το λευκό ή το γκρι μπορούν να είναι αποτελεσματικά για μια επιτυχημένη ανακαίνιση μπάνιου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια απόχρωση πλακιδίων για να δημιουργήσετε την εντύπωση ακόμη μεγαλύτερου χώρου.

Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια που προσθέτουν μια φυσική πινελιά στο δωμάτιο. Χρησιμοποιήστε πλακάκια με υφή απο βότσαλα που είναι καταπραϋντικά για τα πόδια. Μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια από faux ξύλο που δεν είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο αλλά εξακολουθούν να δίνουν την ίδια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης.

  • Αξεσουάρ και επιλέξτε κατάλληλα εξαρτήματα

Τα κατάλληλα αξεσουάρ βελτιώνουν τον σχεδιασμό του δωματίου. Η εύρεση των κατάλληλων αξεσουάρ για το μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσει να το μετατρέψετε σε προσωπικό σπα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά αξεσουάρ όπως κεριά για να γεμίσετε το μπάνιο με ένα χαλαρωτικό άρωμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε θήκες για πετσέτες και άλλα αξεσουάρ που θα δώσουν μια οργανωμένη και καθαρή εμφάνιση στον χώρο. Ακόμα και οι πετσέτες που επιλέγετε για το δωμάτιο θα πρέπει να προκαλούν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα σπα. Επιλέξτε εξαρτήματα που κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγάλο και άνετο.

Μίσθωση επαγγελματία αναδόχου ανακαίνισης μπάνιου

Μην νομίζετε ότι η ανακαίνιση μιας μικρής περιοχής δεν απαιτεί τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία. Όπως σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού, η πρόσληψη ενός έμπειρου εργολάβου ανακαίνισης μπάνιου θα μετατρέψει τις ιδέες σας σε μια όμορφη πραγματικότητα. Έτσι, ζητήστε από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας να συστήσουν επαγγελματίες εργολάβους που μπορούν να χειριστούν το έργο της μετατροπής ενός παλιού μπάνιου σε ένα άνετο προσωπικό σπα.

Για ανακαίνιση σπιτιού δείτε εδώ: https://www.dynamicgroup.gr/

Για ανακαίνιση μπάνιου δείτε εδώ: https://www.dynamicgroup.gr/anakainisi-mpaniou/