Όλα για την ανακαίνιση μπάνιου – σημεία, τάσεις και λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

337

Ένα μπάνιο είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια σε ένα σπίτι. Μια καλή δουλειά ανακαίνισης μπάνιου θα βοηθήσει το σπίτι σας να επιτύχει υψηλότερη τιμή σε περίπτωση που θελήσετε να το πουλήσετε. Ωστόσο, η ανακαίνιση μπάνιου δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανακαινίσεων που εξαρτώνται πραγματικά από το τι προσπαθείτε να επιτύχετε. Είτε πρόκειται για προσθήκη νέας μπανιέρας είτε για αντικατάσταση πλακιδίων, χρειάζεστε ειδική υπηρεσία για να έχετε ένα σωστό και όμορφο αποτέλεσμα.

Ανακαίνιση παλιού μπάνιου – Γιατί να αναβαθμιστεί;

Εάν έχετε ένα παλιό μπάνιο που δεν έχει ανακαινιστεί ποτέ πραγματικά, πέρα ​​από λίγες μικροεπισκευές, μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε ή να προσθέσετε ντουλάπια μπάνιου υψηλής ποιότητας. Τα ντουλάπια μπάνιου που είναι αδιάβροχα δεν είναι μόνο ανθεκτικά αλλά θα διασφαλίσουν επίσης ότι έχετε πολύ χώρο για να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα. Επιπλέον, μπορεί να θέλετε να αντικαταστήσετε τα πλακάκια του μπάνιου με υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύουν τη συνολική εμφάνιση του χώρου. Ιδανικά, τα πλακάκια μπάνιου με έντονα χρώματα θα κάνουν ένα μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο. Εξετάστε το ενδεχόμενο αντικατάστασης πλακιδίων δαπέδου και τοίχου. Εάν δεν είστε σίγουροι για το σχέδιο και τον τύπο των πλακιδίων που θέλετε, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία καθώς θα να είναι σε θέση να σας δώσει μερικές καλές προτάσεις ανάλογα με το αν μπορούν να επιτευχθούν οι αλλαγές που επιθυμείτε.

Πολλοί ειδικοί συστήνουν, οι ανακαινίσεις να πραγματοποιούνται με βάση τον διαθέσιμο χώρο στο μπάνιο καθώς και την τρέχουσα θέση των μη κινητών χαρακτηριστικών, δηλαδή πόρτες και παράθυρα. Όταν αγοράζετε εξαρτήματα όπως τουαλέτες, νιπτήρες και μπανιέρες, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τις διαστάσεις του μπάνιου σας. Τα μικρά μπάνια απαιτούν μικρότερα εξαρτήματα, έτσι ώστε να μην φαίνεται ασφυκτικά γεμάτο.

Κάνοντας τα μικρά μπάνια να φαίνονται μεγαλύτερα

Επιπλέον, υπάρχει ένας άλλος τρόπος που μπορεί να βοηθήσει στο να φαίνεται το μπάνιο σας μεγαλύτερο. Η προσθήκη εξαρτημάτων όπως στενά ράφια που αποθηκεύουν πράγματα όπως επιπλέον ρολά χαρτιού, χαρτί υγείας, σαπούνι και απορρυπαντικό είναι καλή ιδέα. Μπορούν να προστεθούν αποθηκευτικοί χώροι που εκτελούν πολλές διαφορετικές λειτουργίες, για παράδειγμα η προσθήκη καθρεπτών στα ερμάρια αποθήκευσης θα του δώσει μια διπλή λειτουργία. Ένα πιο φωτεινό μπάνιο σίγουρα θα φαίνεται μεγαλύτερο.

Η ανακαίνιση του μπάνιου σας, όπως κάθε ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τον προγραμματισμένο και ίσως χρειαστεί να μιλήσετε με μερικούς επαγγελματίες πριν καταλήξετε σε κάποιον.

Δείτε εδώ για ανακαίνιση σπιτιού