Διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

139

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή και με απόφασή του έθεσε εκτός της Κ.Ο. τον βουλευτή της ΝΔ.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος οι κομμουνιστές

Οι αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και η επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ΚΚΕ πυροδότησαν το κλίμα κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής της Συμφωνίας για την Ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε ότι «δεν μας αναγκάζει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία. Είναι δικαίωμα μας να λέμε όποτε θέλουμε για κράτος των Σκοπίων».

Τα αίματα άναψαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ, είπε: «εγώ θυμίζω τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που είπε πως είχαμε τρεις εχθρούς, τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές, και ο μεγαλύτερός μας πονοκέφαλος οι κομμουνιστές».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος:

Η αντίδραση της Σίας Αναγνωστοπούλου

Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου πήρε το λόγο η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να καταδικάσει τον διχαστικό λόγο του “ακροδεξιού Μπογδάνου”.

«Καλώ και εσάς και τον υπουργό να καταδικάσει τον διχαστικό και μετεμφυλιακό λόγο εναντίον του ΚΚΕ» ανέφερε η Σία Αναγνωστοπούλου.

Θανάσης Παφίλης: «Τι Μπογδάνος τι Χρυσή Αυγή»

Η ομιλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

«Φαίνεται ότι έχει στεναχωρηθεί που έπιασαν τους όμοιους του, τους φασίστες,που κάνανε επίθεση με μαχαίρια, taser και στυλιάρια σε άτομα που μοίραζαν προκυρήξεις, και βρήκε τον χώρο να ρίξει αντικομμουνιστικό δηλητήριο» ανέφερε ο κ. Παφίλης.

«Αυτά που έλεγαν οι χρυσαυγίτες λέτε εδώ μέσα. Δεν μας πιάνει αυτό το δηλητήριο που εκπέμπετε σήμερα. Ανησυχείτε πολύ και κάποιος πρέπει να σας μαζέψει, γιατί εκτός από “τι Μπογδάνος, τι ρουφιάνος”, υπάρχουν και άλλα, χειρότερα. “Τι Μπογδάνος, τι Χρυσή Αυγή”» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή

«Έχετε μπερδευτεί. Είναι βαρύτατο κοινοβουλευτικό ατόπημα, η σύνδεση βουλευτή Α΄ Αθήνας της ΝΔ με ο,τιδήποτε θυμίζει φασιστική, ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία. Έχω δεχθεί τραμπούκικες επιθέσεις από τη Χρυσή Αυγή και την άκρα αριστερά» απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Και συνέχισε: «Θέλετε να με πείτε δεξιό, πολύ δεξιό, συντηρητικό, πουριτανό… Σας απαγορεύω οποιαδήποτε σύνδεση με τη Χρυσή Αυγή, με ναζιστικά, νεοναζιστικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα. Τα έχω πολεμήσει, έχω παίξει ξύλο μαζί τους».

«Ο αντικομμουνισμός είναι φιλελεύθερη επιλογή και αποτελεί δικαίωμα μας» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας που αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπογδάνου, σε εκδήλωση μίσους στο Βίτσι όπου κατέθεσε στεφάνι η Χρυσή Αυγή και εκπρόσωπος του Ηλία Κασιδιάρη.

«Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι υπέρ ή κατά του κομμουνισμού. Όμως είναι εσμός να καταθέτει στεφάνι στο όνομα της Χρυσής Αυγής και να μην αποχωρεί ή να διαμαρτύρεται ο βουλευτής. Είναι σαν να αφήνουμε να αναβιώνουν για πολλοστή φορά όλες εκείνες οι διεργασίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού», ανέφερε ο κ. Δρίτσας.

Νίκος Δένδιας: Είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου περί αντικομουνισμού και εμφυλίου.

«Θα ήθελα να πω εκ μέρους της κυβερνήσεως ότι δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας μας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας στο μέλλον.

Εγώ δεν γνωρίζω, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι.

Λέω, όμως, το εξής: ότι οποιαδήποτε προσπάθεια, σήμερα, προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν, για την αποκόμιση μικροκομματικού οφέλους, είναι απαράδεκτη.

Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι πάντοτε απαράδεκτη, διαχρονικά απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου από τη Χρυσή Αυγή στο αίμα νεκρών για τη δημοκρατία, είναι επίσης απαραδεκτή.

Και είναι ώρα να σοβαρευτούμε, διότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ, δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα τέτοια προσπάθεια.

Για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος» ανέφερε σε έντονο ύφος ο Νίκος Δένδιας.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Το επεισόδιο στη Βουλή που οδήγησε στη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ