Όλοι οι Ρεμπέτες του Ντουνιά στο θέατρο πάρκου Κατερίνης! (φωτο)

422

Της Μαρίας Βούλγαρη

Αν η κοινωνία έχει το βλέμμα στραμμένο μόνο προς το μέλλον χωρίς γνώση του παρελθόντος, τότε μόνη της υπονομεύει το μέλλον της!

Ένα σημείο στήριξης της προσπάθειας μας για επιβίωση είναι και η μουσική μας παράδοση και το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ αποτελεί μέρος αυτής της παράδοσης.

Έτσι λοιπόν στις έντεκα Σεπτεμβρίου στο θέατρο πάρκου Κατερίνης η “Κομπανία όπως παλιά” με υπεύθυνη την μουσικό Δέσποινα Τσιότσιου σε συνεργασία με την Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών το “Φλάμπουρο” και πρόεδρο τον Κο. Παντελή Μπιτόπουλο, διοργάνωσαν μια βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Η “Κομπανία όπως παλιά” είναι μια παρέα ανθρώπων που αγαπάνε το ρεμπέτικο τραγούδι και αυτήν την αγάπη κατάφεραν με μοναδικό τρόπο, εκείνο το βράδυ, να την περάσουν και στον κόσμο. Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά έγιναν μια μεγάλη παρέα και ξέχασαν για λίγο τα προβλήματα που τους απασχολούν και σιγοτραγουδήσαν την Φραγκοσυριανή και την πεντάμορφη και αφού ανέβηκαν σε ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα και σεργιάνισαν τον κόσμο έκλεισαν την βραδιά με το μινόρε της αυγής! Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι η σύγχρονη ελληνική ιστορία μελοποιημένη και κάποιοι από εμάς νοερά γυρίσαμε πίσω σε κάποια κουτουκάκια που το μπαγλαμαδάκι μας συντρόφευε στις πρώτες μας αγάπες.

Τα τραγούδια αυτά παραμένουν επίκαιρα όσο και αν οι καιροί αλλάζουν και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα έχει τραγουδήσει! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μουσικούς και σε όλους τους τραγουδοποιούς όπως επίσης και στην υπεύθυνη Κα. Δέσποινα Τσιότσιου. Μπράβο στην Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών το “Φλάμπουρο” για την όλη διοργάνωση όπως επίσης και στους χορηγούς της εκδήλωσης που στηρίζουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες!

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να τραγουδάμε γιατί το τραγούδι είναι ο δικός μας τρόπος έκφρασης!