Απάντηση αναγνώστη για την διακοπή υδροδότησης στη Σφενδάμη εξαιτίας κεραυνού

334

Με αφορμή τα όσα αναφέρονται σε άρθρο που δημοσιεύσαμε την Δευτέρα 17/8 σχετικά με την διακοπή της υδροδότησης στη Σφενδάμη, εξαιτίας κεραυνού, παραθέτουμε απάντηση αναγνώστη μας με τίτλο “Σοβαρότατες ανακρίβειες σε άρθρο σας για τη Σφενδάμη Πιερίας

Κύριοι, διάβασα ένα άρθρο σας, ότι το νερό στη Σφενδάμη Πιερίας κόπηκε επί τριημέρου λόγω βλάβης των μηχανημάτων από πτώση κεραυνού. Κατ’αρχήν έχω να επισημάνω μια εντελώς δημοσιογραφική παρατυπία.

Γράψατε μια εξήγηση που έδωσε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Πύδνας- Κολινδρού, βολική για απόκρυψη ευθυνών, χωρίς να ρωτήσετε και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, τον κύριο Αδάμ Χαραλαμπίδη.

Μια πηγή ενημέρωσης φτάνει κατά τη γνώμης σας να βγάλετε είδηση; Αν θέλατε να είστε πλήρεις με την ενημέρωση θα έπρεπε πρώτα να δείτε το δελτίο κεραυνών. Αν το είδατε, ο ειδικός που απευθυνθήκατε να σας το αναλύσει, τι είπε; Εκτός και αν είστε και φυσικοί.

Δεύτερον θα έπρεπε να σκεφτείτε, πως κάηκαν  τα συγκεκριμένα μηχανήματα και δεν καίγονται οι τηλεοράσεις ή οι ταμειακές; Λογικό δεν είναι; ή νομίζετε ότι όλοι έχουμε αντικεραυνικά συστήματα στα σπίτια μας; Επίσης λογικό δεν είναι να καίγονται σε όλο τον κόσμο τα μηχανήματα με κάθε πτώση κεραυνών; Επίσης, όταν πέφτουν κεραυνοί, πέφτουν ανεξέλεγκτα. Πολλές φορές αυτού του τύπου, με ισχυρό ηλεκτρικό φορτίο καίνε και δέντρα παρακείμενα. Το ελέγξατε αυτό; ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ διότι είναι σύνηθες στη Σφενδάμη να κόβεται το νερό και περίεργο να υπάρχει συνέχεια.

Το θέμα αγαπητοί μου είναι ότι μια δεκαετία και πλέον αυτό συμβαίνει στη Σφενδάμη. Ένα χωριό που είναι 50 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, 20 από την Κατερίνη και 5 χιλιόμετρα από την εθνική οδό!!!!! Δεν χαλάνε τα μηχανήματα από τους κεραυνούς αλλά από τη μη συντήρησή τους και την παλαιότητά τους.

Από το ότι ο δήμορχος Πύδνας-Κολινδρού κύριος Μανώλας Αναστάσιος, ποσώς ενδιαφέρεται άλλο τόσο και η αντιπεριφερειάρχης κυρία Μαυρίδου. Ορθόν και φρόνιμον είναι να έρθετε στη Σφενδάμη να ρωτήσετε γιατί όλοι έχουν βυτία-δεξαμενές υπερυψωμένα; και μετά να μιλάτε για κεραυνούς. Θεωρώ ότι αυτό το άρθρο είναι προσβλητικό για εμάς τους κατοίκους της Σφενδάμης.

Η ως άνω απάντηση εστάλη στο email του pierianews.gr από την ηλεκτρονική διεύθυνση του κ. Γιώργου Μπουκιστιάνου.