Πιερία: Κεραυνός άφησε χωρίς νερό τρεις μέρες τη Σφενδάμη

Κεραυνός άφησε χωρίς νερό εδώ και τρεις μέρες την Σφενδάμη Πιερίας, με τους κατοίκους να εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το πρόβλημα, το οποίο όπως λένε χρονίζει. Τι αναφέρουν ο προϊστάμενος του τμήματος Ύδρευσης του δήμου και κάτοικος της περιοχής.

464

Χωρίς σχεδόν καθόλου νερό παραμένει το χωριό Σφενδάμη στη Βόρεια Πιερία, λόγω βλάβης στο σύστημα ύδρευσης. Όπως εξηγεί μιλώντας στο GRTimes.gr o Γεώργιος Κωστίκος, προϊστάμενος του τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, το πρόβλημα προέκυψε πριν από περίπου 3-4 μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή, όταν από πτώσεις κεραυνών κάηκαν κάποια μηχανήματα του δικτύου.

“Δεν βρήκαμε ανταλλακτικά την Παρασκευή, ούτε το Σάββατο το πρωί, όταν “φάγαμε” όλη τη Βόρειο Ελλάδα ψάχνοντας. Όλα τα εργοστάσια και οι αντιπροσωπείες ήταν κλειστές. Θα τοποθετηθεί ένα καινούριο μηχάνημα σήμερα, μέχρι το μεσημέρι και το δίκτυο θα αποκατασταθεί” διευκρίνισε ο κ. Κωστίκος.

Πρόσθεσε πως προβλήματα υπήρχαν όλο το καλοκαίρι λόγω της ΔΕΗ, καθώς καιγόταν ο μετασχηματιστής, λόγω και της μεγάλης κατανάλωσης στην περιοχή, λόγω άρδευσης. Όπως είπε η ΔΕΗ έχει κάνει ήδη κάποιες αλλαγές στο δίκτυο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως δεν θα υπάρξει αντίστοιχο πρόβλημα στο μέλλον.

“Το κακό ήταν ότι παρότι έβλεπαν ότι δεν υπάρχει νερό, έβγαιναν με τα λάστιχα να ποτίσουν τους μπαξέδες και να πλύνουν τα αυτοκίνητα και εκεί δημιουργήθηκε μεγαλύτερο πρόβλημα” είπε ο κ. Κωστίκος ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι ήδη υπάρχει νερό στο χωριό, απλώς λόγω της υπερκατανάλωσης δεν φτάνει για όλους.

“Το νερό δεν είναι πόσιμο και βρωμάει”

Το πρόβλημα με το νερό είναι χρόνιο και δεν αφορά μόνο τη Σφενδάμη, επισημαίνει στο GRTimes η κα Νεκταρία Σαλπιγκτή, ιδιοκτήτρια επιχείρησης καφέ μπαρ στo χωριό.

Όπως λέει, το συγκεκριμένο πρόβλημα προέκυψε την Παρασκευή το πρωί μετά την πτώση κεραυνών, γεγονός που είναι συνηθισμένο στην περιοχή. Ανέφερε ωστόσο ότι το νερό κόβεται τακτικά σε πολλά χωριά ειδικά το καλοκαίρι, ενώ η ποιότητα του δεν είναι καλή και δεν είναι πόσιμο. “Το πρόβλημα είναι χρόνιο, το νερό δεν είναι πόσιμο και βρωμάει. Απλά δεν διορθώνεται ποτέ τίποτα” τονίζει, ενώ προσθέτει ότι τόσο η ίδια όσο και οι περισσότεροι κάτοικοι, αναγκάζονται να κουβαλάνε συνέχεια εμφιαλωμένο νερό και στα σπίτια και στις επιχειρήσεις” ενώ καταλήγοντας τονίζει πως αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλα χωριά της περιοχής όπως στα Αλώνια.