Έπιπλα – Γραφεία

248

Ψάχνετε λύσεις που θα φέρουν ανανέωση στην οικία σας; Μήπως στήνετε την δική σας επιχείρηση και θέλετε να δημιουργήσετε έναν χώρο, όπου θα σας προσφέρει άνεση και θα χαίρεστε να εργάζεστε σε αυτόν; Τότε σίγουρα ήρθατε στο καλύτερο μέρος για να σας δώσουμε ιδέες, που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και με την δική σας φαντασία, να φτιάξετε το ιδανικό μέρος για σας!

Ξεκινώντας από το σπίτι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε οτιδήποτε μας ενοχλεί, είτε το έχουμε βαρεθεί, είτε έχει αλλοιωθεί με το χρόνο. Και δεν εννοούμε κάτι διαφορετικό από τα έπιπλα μας!

Οι χώροι του σπιτιού, οφείλουν να είναι όμορφοι και εκλεπτυσμένοι στα μάτια τα δικά μας, μιας και θα μας δώσουν το συναίσθημα της θαλπωρής και ηρεμίας, όπως και να εμπνέουν τους οικείους μας ακριβώς το ίδιο. Ανάλογα με τα θέλω μας, στο χώρο του σαλονιού θα μπορούσαμε να είχαμε ένα γωνιακό καναπέ, σε ανοιχτό γκρι και συνδυάζοντάς τον, με μαξιλάρια σε απόχρωση μπλε σκούρου, θα δημιουργούσαμε ένα ωραίο μέρος για να καθόμαστε. Πόσο μάλλον όταν στο κέντρο του, τοποθετούσαμε ένα ξύλινο τραπεζάκι σαλονιού, χωρίς να κάνουμε κάποια έκπτωση στη ποιότητά του, μιας και ο καναπές που θα επιλέγαμε θα ήταν της ίδιας κατηγορίας!

Ακριβώς απέναντι, θα τοποθετούσαμε ένα έπιπλο για την τηλεόραση, όπου θα είχε παράλληλα ένα σύνθετο, για να βάλουμε είτε διάφορα φυτά εσωτερικού χώρου, είτε αν είμαστε λάτρεις του διαβάσματος, τα βιβλία μας.

Τα έπιπλα της τραπεζαρίας δεν γίνεται να είναι εντελώς διαφορετικά από το σαλόνι, γιατί χάνετε η αρμονία του χώρου. Γι’ αυτό κι εμείς θα διαλέγαμε ένα γυάλινο τραπέζι, ίσως και επεκτεινόμενο σε περίπτωση που δεχόμασταν επισκέψεις κατά καιρούς, με γυαλί υψηλής ανθεκτικότητας και πάχους, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πάθει ποτέ του τίποτα.

Το χρώμα που θα προτείναμε, θα ήταν σε αυτή τη περίπτωση το σκούρο γκρι, με δρύινο σκελετό σε φυσική απόχρωση, για να κάνει μια όμορφη αντίθεση στο χώρο. Οι καρέκλες τραπεζαρίας θα ταίριαζαν με αυτή, μιας και θα επιλέγαμε υφασμάτινες, μαύρου χρώματος και ξύλινο σκελετό, όπου το χρώμα θα ήταν συμβατό με αυτό του τραπεζιού.

Τώρα για εσάς που στήνετε τη δική σας επιχείρηση, το σημαντικότερο μέρος είναι εκείνο που θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο. Και δεν είναι άλλο από το γραφείο σας! Γραφεία μπορείτε να βρείτε αμέτρητα στην αγορά και έχει να κάνει καθαρά, με το προσωπικό γούστο του καθενός.

Ένα από τα σημαντικότερα tips που μπορούμε να σας δώσουμε, είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κύριο υλικό που θα χρησιμοποιήσετε. Δηλαδή αν διαλέξετε ξύλινο γραφείο, εκτός του ότι προτείνουμε να είναι ποιοτικό και στιβαρό, θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο τύπο ξύλου και στα υπόλοιπα έπιπλα που θα αγοράσετε, όπως βιβλιοθήκη με ντουλάπια, συρταριέρα για τα έγγραφά σας κ.α.

Μπορείτε όμως να φτιάξετε συνδυασμούς όπως για παράδειγμα, γυάλινο γραφείο με μεταλλικά πόδια και με την σωστή χρωματική δομή, τα υπόλοιπα μέρη να είναι ξύλινα και πιστέψτε μας, ότι αν το κάνετε σωστά, θα σας αρέσει πολύ περισσότερο από το κλασσικό μοτίβο.

Ότι γραφεία και να επιλέξετε, εν τέλει, καλό είναι να δώσετε βάση στην ποιότητα για να σας κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.