Παραβάν – Πίνακες σε καμβά

778

Η διακόσμηση του χώρου μας παίζει σημαντικό ρόλο, μιας κι αν έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές, θα μας ανεβάσει τη ψυχολογία και θα μας δημιουργήσει μια κατάσταση ευφορίας. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που ο ήλιος μας κοιτά στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας και μας δίνει και αυτός ένα μεγάλο σπρώξιμο στην πλάτη, για να αλλάξουμε την διάθεσή μας.

Στο χώρο μας όμως, είτε είναι το σπίτι μας, είτε το επαγγελματικό μας γραφείο, χρειάζεται να κάνουμε μερικές νέες προσθήκες… Μπορεί να έχουμε πανέμορφα έπιπλα, όμως αυτά από μόνα τους δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Με μια όμως μοντέρνα ματιά, θα μπορούσε το κάθε μέρος του σπιτιού ή της επαγγελματικής μας στέγης, να απογειωθεί!

Τα παραβάν σε αυτή τη περίπτωση, αποτελούν μια από τις καλύτερες επιλογές, για την ανάδειξη εκείνων των σημείων, που είναι κενά και θέλουμε να τα πλαισιώσουμε κατ’ αυτό το τρόπο, δίχως να προβούμε σε κάποια αγορά επίπλου. Αν μη τι άλλο, έχουν πάρα πολλά θετικά!

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι ότι καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του κενού χώρου μας, δίχως να προκαλούν κάποιο πρόβλημα και μπορούμε εμείς να ορίσουμε το πόσο, μιας και στην αγορά μπορούμε να τα βρούμε από τρίπτυχα έως και με πέντε πτυχές για όσους θέλουν να τα τοποθετήσουν σε μεγαλύτερη περιοχή.

Το δεύτερο είναι ότι υπάρχουν άφθονες επιλογές σε διάφορα καλλιτεχνικά μοτίβα, με αναπαραστάσεις απ’ ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το οποίο ταιριάζει αρμονικά στο χώρο μας και στο δικό μας γούστο.

Τρίτο και τελευταίο, είναι η εργονομία που μας προσφέρουν τα παραβάν, μιας και όποτε το θελήσουμε, με ένα απλό δίπλωμα, τα μεταφέρουμε σε διαφορετικό χώρο, δίχως να κουραστούμε μιας και είναι πάρα πολύ ελαφριά και με αυτή μας τη κίνηση, αλλάζουμε άλλα μέρη της οικίας μας, αναδεικνύοντάς τα με αυτό τον τρόπο.

Όμως εκτός από αυτά, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι το οποίο το βλέπουμε πάρα πολύ συχνά στις μέρες μας, μιας και είναι κλασσική επιλογή και δεν μας προδίδουν ποτέ. Φυσικά μιλάμε για φανταστικούς πίνακες σε καμβά!

Το κλασσικό ποτέ δεν πεθαίνει, μιας και αποτελεί σταθερή αξία. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει σε αυτούς, είναι οι μοντέρνες παραστάσεις που θα απεικονίζουν. Τίποτε άλλο. Πάντοτε, σε πολλά σπίτια και επαγγελματικές στέγες, ο κάθε πίνακας ξεχωριστά, έδινε τη δική του πνοή στο χώρο, ανεβάζοντάς τον, ένα σκαλί παραπάνω σε ομορφιά. Και αυτό δε το αμφισβητεί κανείς!

Αρνητικά… κανένα απολύτως! Θετικά όμως, πάρα πολλά! Ας δούμε μερικά από αυτά.

Σίγουρα τα διάφορα μεγέθη που μπορεί να βρει κανείς, από τους μονούς έως και πέντε πτυχές, τους οριζόντιους έως τους κάθετους, τους δίνουν ένα μεγάλο αβαντάζ, μιας και σύμφωνα με το εμβαδό που θέλουμε να διακοσμήσουμε, μπορούμε στο εκάστοτε κατάστημα, να ζητήσουμε τις διαστάσεις που επιθυμούμε.

Οι πίνακες σε καμβά αν μη τι άλλο, έχουν μεγάλη γκάμα σε διάφορα μοτίβα, από πιστά αντίγραφα γνωστών ζωγράφων, έως μαγευτικά ρεαλιστικές φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου, με αποτέλεσμα να βρούμε αυτό που ταιριάζει στο χώρο μας, πολύ εύκολα.

Ότι και να διαλέξετε, είτε ένα, είτε και τα δύο μαζί, το βέβαιο είναι πως θα αναβαθμίσετε το χώρο σας, ιδίως σε ομορφιά! Και αυτό είναι το σημαντικότερο!