Σήμερα στις 19:00 το μήνυμα του Πρωθυπουργού για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

230

Στις 7 σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί, με τηλεοπτικό μήνυμα, προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

“Θα κάνετε λίγη υπομονή. Μέχρι αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό και για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες και για τη λειτουργία της εστίασης”, είχε αναφέρει νωρίτερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχέδιο “πόρτα-πόρτα”

Η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιδιώκει να ενισχύσει τους εμβολιασμούς κατά του κορoνοϊού και της μετάλλαξης «Δέλτα», θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιο «πόρτα-πόρτα». Ο στόχος είναι μέχρι τα μέσα Αυγούστου να έχουν πειστεί όσοι έχουν αμφιβολίες και να κλείσουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν. Το κυβερνητικό επιτελείο στοχεύει να φτάσει το μήνυμα «εμβολιάζομαι – προστατεύομαι» σε κάθε γωνιά της χώρας, βάζοντας στο παιχνίδι την αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία, τους τοπικούς φορείς, ακόμα και πρόσωπα που μπορούν να ασκήσουν επιρροή ειδικά στους νέους μέσω των social media.

Για ποιους θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες συγκλίνουν ότι η αρχή των υποχρεωτικών εμβολιασμών θα γίνει μέσα στον Ιούλιο από τους εργαζομένους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ευπαθών ατόμων, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Σε δεύτερο χρόνο, εξετάζεται ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και στο προσωπικό που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Στο δεύτερο γκρουπ των πολιτών δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν αθλητές από επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία και εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, σύμφωνα με το STAR. Πάντως, το μόνο που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι πως όλα θα κριθούν από την πορεία της πανδημίας και την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών.