Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών

210

Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη απελευθέρωση της εμβολιαστικής διαδικασίας γίνεται σήμερα στην χώρα μας αφού από σήμερα, άνοιξε λίγο μετά τις 08:00 η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19.

Υπενθυμίζεται πως τα σκευάσματα που είναι διαθέσιμα στην χώρα μας είναι αυτά της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες άνω των 30 ετών, πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά (ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson), πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα με το 31% του πληθυσμού να έχει ήδη κάνει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, η προσπάθεια οικοδόμησης του τείχους ανοσίας ενισχύεται μέρα με την ημέρα. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός δίνει από σήμερα ακόμα περισσότερη ώθηση στην εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία», παρακινώντας πλέον ακόμα περισσότερους νέους πολίτες να εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως όλες οι εμβολιαστικές γραμμές έχουν ήδη ανοίξει για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44 χρόνων από την περασμένη Παρασκευή, ενώ όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η ηλικιακή ομάδα των ατόμων 30-34 χρόνων. Τέλος πιθανότατα εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει και ο εμβολιασμός για τους 18-29 οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια εκτός από αυτό της AstraZeneca.

Διευκρινίσεις για όσους έχουν νοσήσει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο μητρώο.

Μητσοτάκης: Θα συζητήσουμε για εμβολιασμό σε παιδιά άνω των 12

Επίσης, στο ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών κάτω των 18 ετών με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεων σε δημοσιογράφους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως θα υπάρξει συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών.

«Είναι πολύ θετικό ότι πια περισσότερα το ενός εμβόλια εγκρίνονται και για νεότερες ηλικίες, πράγμα το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε και να εξετάσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών, τουλάχιστον από το Γυμνάσιο και πάνω, άνω των 12, που και αυτό νομίζω ότι από τη στιγμή που εγκριθούν τα εμβόλια αυτά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δώσει μία νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού».

protothema.gr